Toplum

Almanya’da Elektrik ve Gaz Faturaları Cep Yakacak

Almanya’da elektrik ve gaz fiyatları yılbaşından itibaren yeni yüksek tarifeye göre belirlenecek. Yeni tarifeye göre 3 kişilik haneler 784 Euro daha fazla elektrik parası ödeyecek.
18 Kasım 2022
@shutterstock

Almanya’da elektrik ve gaz tarifeleri 1 Ocak itibariyle yenileniyor. Yeni tarifeler tüketicinin cebini daha çok yakacak. Yeni tarifelerle, elektrik ve gaz sağlayıcı firmaların yaptıkları zamlar yavaş yavaş tüketiciye yansımaya başlamış olacak.

Geçen yıl fiyatların artmasına rağmen ön ödemeleri yükseltmeyen elektrik ve gaz saylayıcı firmalar, yeni dönemde tedarik masraflarını da tüketiciye yansıtmaya başladı.

3 Kişilik Ailenin Elektrik Masrafı 784 Euro artıyor

Müşterilerine yeni fiyatlarla ilgili bilgilendirmede bulunan elektrik ve gaz şirketlerinin fiyat açıklamasına göre elektrik bu sene yüzde 61 oranında artacak. Gaz fiyatları ise biraz daha az artarak yüzde 54 oranında yükselecek.

Yeni elektrik tarifesine göre, yıllık 4000 kilovat saat tüketen üç kişilik bir hanenin elektrik masrafı yeni dönemde ortalama 784 Euro ortacak. Yıllık 20 bini kilovat saat gaz tüketen bir hane ise ortalama 1247 Euro daha fazla ödeyecek.

Bazı Firmalar Fiyatladı İki Katına Çıkardı

Bazı firmalar fiyatları daha da yüksek tutacak. Örneğin Münih ve çevresinde elektrik ve gaz sağlayıcısı Stadtwerke München fiyatları iki katına çıkaracak.

Elektrik ve gaz fiyatları ile merkezi sistemle ısıtma masraflarının fiyatları belirli bir kullanım sonrasında daha da yükselecek.

Enerji piyasası yetkilileri fiyatların bu yılbaşından sonra daha görünür bir şekilde artacağını bildirdi. Geçen bir yıl boyunca oluşan fiyat artışlarının tüketiciye yansımamış olmasında, ilgili firmaların tedarikçilerden uzun dönemli sözleşmelerle elektrik ve gaz almasının etkisi olduğu belirtilirken, sözleşmelerin bu yıl yenileneceği, böylece de fiyat artışlarının tüketiciye yansıyacağı açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş