Dünya

Gazze Cebaliya Mülteci Kampı’nda Yangın: 21 Kişi Hayatını Kaybetti

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı'nda bir binada çıkan yangında 21 kişi hayatını kaybetti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yangında ölenler için ulusal yas ilan etti.
19 Kasım 2022

Filistin’in Gazze kentinin kuzeyinde bulunan Cebaliya Kampı’nda bir binada yangın çıktı. Yangında 21 kişi hayatını kaybetti. Yangında hayatını kabyedenler defnedildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yangın faciasının ardından cuma günü ülkede ulusal yas ilan etti.

Başkan Mahmut Abbas olayı “ulusal bir facia” olarak nitelendirdi ve hayatını kaybedenlerin ailelerine her türlü imkanın sunulması için ilgili makamlara talimat verdi.

Cenaze Töreni

Cebaliya Mülteci Kampı’ndaki Hulefa-i Raşidin Camisi’nde kılınan cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Gazze’deki hükümet yetkilileri ve Filistinli gruplardan temsilcilerin de aralarında yer aldığı binlerce Filistinli katıldı.

Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs ve Batı Şeria’daki birçok camide de yangında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İlk belirlemelere göre, yangına, bina içinde depolanan benzinin neden olduğu, olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği aktarıldı.(c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş