Toplum

Almanya’da Ev Sahibi Olmak İçin Ayda En Az 5 Bin Euro Kazanılması Gerekiyor

Almanya’da emlak fiyatlarının hızla artması sonrasında 90 metrekarelik biri ev sahibi olmak isteyen ailelerin aylık net en az 5 bin Euro geliri olması gerekiyor.
23 Aralık 2022

Almanya’da artan emlak fiyatları sonrasında ev sahibi olmak isteyenlerin aylık olarak en az 5 bin Euro kazanması gerektiği tespit edildi. Hamburg ve Münih gibi bazı şehirlerde ise bu miktarın en az aylık 10 bin Euro olması gerektiği açıklandı.

Immowelt (Emlak Dünyası) portalının yaptığı bir araştırmaya göre, Almanya’da büyük kentlerin yarısından fazlasında bir ailenin oturabileceği 90 metrekarelik bir konut alabilmek için her bir hanenin aylık net 5 bin Euro geliri olması gerekiyor. Araştırma sonuçları Almanya’nın 100 binden fazla nüfusa sahip 80 büyük kentine göre tespit edilmişi bulunuyor.

Münih’te 14 Bin Hamburg’da 10.000 Euro’dan fazla net gelir gerekiyor

Araştırmaya göre Münih Almanya’nın emlakta en hapalı şehri olarak tespit edildi. Buna göre Münih’te 90 metrekarelik bir daire 823.590 Euro’ya satılıyor. Güncel faiz oranıyla birlikte hesap edildiğinden aylık taksitler 4255 Euro’ya ulaşıyor. Bu durumda bir tam bir de yarı zamanlı bir işte çalışan 1 çocuklu bir aile gelirinin yüzde 88’ini kredi geri ödemesine ayırması gerekiyor.

Münih’te, bir çocuklu bir ailenin, kredi geri ödemelerinin yanı sıra aylık hane masraflarını rahatlıkla karşılayabilmesi ve ödeme riskine düşmemesi için ise bir hanenin 14 bin184 Euro’ya ihtiyacı bulunuyor.

Almanya’nın dördüncü büyük kenti Köln’de ise kendi evinin sahibi olmak isteyen bir aile aylık gelirinin yüzde 57’sini kerdi geri ödemesi olarak ayırmak zorunda. Köln’de rahat bir ödeme için aylık net 8 bin 203 Euro hane geliri gerekiyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş