Gündem

Televizyon Haberlerinde Dinler Arasında En Olumsuz İslam Gösteriliyor

İstatistiklere göre Almanya’daki televizyonlarda dini topluluklar ile ilgili haberlere çok az yer veriliyor. Ama, İslam ile ilgili verilen haberler en olumsuz haberlerden oluşuyor.
30 Aralık 2022
@shutterstock

Almanya’da televizyon haber programları ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre, dini topluluklar birçok TV haber programında neredeyse hiç yer almıyor. Allensbach Kamuoyu Araştırmaları Enstitüsü (IfD) ile Media Tenor araştırma enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, televizyon haberlerinde dini topluluklarla ilgili haberler çok az yer alıyor. 2021 Ocak ile 2022 Haziran ayları arasında yapılan haber programlarında Katolik ve Protestan kiliseleri ile, Yahudilik ve İslam hakkındaki haberlerin toplam payı yüzde 0,5’i dahi geçemedi.

En Olumsuz Haberler İslam İle İlgili

Almanya’nın 3 önemli haber programı olan ZDF heute, RTL Aktuell ve ARD Tagesschau haber programlarını inceleyen araştırmada her üç haber programında da İslam en olumsuz din olarak yansıtıldı. Her üç program da Protestanlarla ilgili haberler tarafsız olarak verilirken, RTL Aktuell’de Protestanlık pozitif bir din olarak yansıtıldı. ARD Tagesschau ile ZDF heute haber programları en pozitif şekilde Yahudilik hakkında haberler yayımladı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş