Gündem

Almanya’da Anayasa Mahkemesi Otoyollarda Hız Sınırı İsteğini Reddetti

Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, iklime zarar veriyor gerekçesi ile otoyollara getirilmek istenen hız sınırı müracaatını reddetti.
17 Ocak 2023
@shutterstock

Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, ülkedeki otoyollarda genel bir hız sınırı getirilmesine ilişkin anayasa şikayetini kabul edilemez bularak reddetti. Federal Anayasa Mahkemesi, iklim değişimine etkisini öne sürerek otobanlara hız sınırı getirilmesi için yapılan bir şikayeti değerlendirirken, şikayetçilerin iddialarını delillendiremediklerini açıkladı.

İklim Koruma gelecek nesillere bir sorumluluk ama…

Anayasa mahkemesine yapılan müracaatta, şikayetçiler, yasama organının, iklim korunması alanında otobanlarda hız sınırını da öngören bir yasa çıkarmaması sebebiyle kişisel özgürlüklerine müdahale edildiğini, bu yüzden, yasama organı yapmıyorsa anayasa mahkemesi marifetiyle otobanlara hız sınırı getirilmelerini taleb etti.

Anayasa Mahkemesi, iklim korumanın gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olsa da, bu konudaki ihmallerin şikayetçilerin kişisel özgürlüklerini nasıl etkilediği ve getirilmesi gereken hız sınırının iklim korumaya nasıl yardımcı olacağının delillendirilemediğini açıkladı. Bu yüzden de yapılan şikayeti haklı bulmayan Almanya Federal Anayasa Mahkemesi isteği reddetti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş