Gündem

Almanya’da Meteorolojiden Kar Uyarısı: 30 Santimetreyi Bulacak

Almanya’da mevsim normalleri dışındaki hava durumunun sona ereceği ve hafta sonundan itibaren kar yağışı beklendiği aktarıldı.
19 Ocak 2023
@aa

Almanya’da hafta sonundan itibaren havanın eksi 2 ile 4 dereceleri bulacağı ve bununla birlikte kar yağışı beklendiği açıklandı. Meteorologlardan yapılan açıklamalarda, gelecek neredeyse her günün karlı geçeceğinin altı çizildi.

“30 santimetreye kadar ulaşabilir”

Yapılan açıklamada kar kalınlığının 30 santimetre yüksekliğe kadar ulaşabileceği bilgisi paylaşıldı. Hafta sonu için buzlanma uyarısında da bulunan meteorologlar, soğuk ve yağışlı havanın ocak ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

En fazla Erfurt ve Dresden’de yağacak

En fazla kar yağışının Erfurt ile Dresden arasında ve bu iki kentin güneyinde görüleceği aktarıldı. Yoğun kar yağışının Hof’a kadar uzanabileceği belirtildi. Kar yağışının tam olarak cumartesi günü başlayacağı ve pazartesi gününe kadar devam edeceği kaydedildi.

Kuzey Ren-Vestfalya’da yoğun yağmayacak

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde de kar yağışı beklenirken, buradaki yağışın yoğun olmayacağı, sadece ince bir kar tabakasının oluşabileceği belirtildi.

ocak ayı sıcaklık rekoru kırılmıştı

Almanya’da daha önce meteorologlar, Almanya’da ocak ayının ilk gününde sıcaklık rekoru kırıldığı açıklanmıştı. Ocak ayının diğer günlerinin de geçmiş dönemlere kıyasla ortalama 7,26 derece ile çok daha sıcak olduğu aktarılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş