Gündem

IGMG Genel Başkanı Ergün: Şimdi Dayanışma ve Dua Vaktidir

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Türkiye'de meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası açıklama yaptı. Ergün depremzedeler için yeni bir yardımlaşma kampanyası başlattıklarını belirterek, dayanışma ve dua çağrısı yaptı.
06 Şubat 2023
IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün @camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Türkiye’de dün gece ve bugün öğle saatlerinde meydana gelen binlerce binanın yıkılması ve binden fazla kişinin vefatına yol açan deprem dolayısıyla açıklama yaptı. Ergün yayınladığı görüntülü mesajda, acil yardım çağrısı başlattıklarını söyledi.

IGMG Genel Başkanı Ergün, “Türkiyemiz elim bir deprem afetiyle karşı karşıya . Ölenlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza şifa, enkaz altında kalan kardeşlerimizin de bir an önce kurutulmalarını niyaz ediyorum. Enkaz altında kalan kardeşlerimizin kurtulmaları için canhıraş bir şekilde çalışan gönüllülerimize de Allahtan kuvvet diliyorum.” diye konuştu.

Cuma Günü Depremzedeler İçin Yardım Toplanacak, Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Ergün,  İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatları ve Hasene İnsanı Yardım Derneği olarak acil yardım fonundan depremzedelere nakti yardımları gönderdiklerini dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Ancak bu yeterli değil. “Şimdi Dayanışma Vakti” diyerek tüm kurumlarımız camilerimiz ve Hasene yardım derneğimiz olarak bir yardımlaşma kampanyası başlattık.  Önümüzdeki cuma günü tüm cami ve kurumlarımızda depremzedeler için yardımlar toplanacak vefat eden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınacaktır.

Şimdi Dayanışma ve Dua Vaktidir

IGMG Genel Başkanı,  “Şimdi dayanışma vaktidir, ayrıca şimdi dua vaktidir. Kardeşlerimiz için dua edelim rabbimden yardım dileyelim. ” diye konuştu. (fk)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş