Gündem

Almanya’da 7 Eyalette Grevler Sebebiyle Toplu Taşıma Felç Oldu

Almanya’nın yedi eyaletinde toplu taşımada greve gidildi. Grev nedeniyle, Köln, Düsseldorf, Essen ve Frankfurt bölgelerinde yerel ulaşımda büyük aksamalar oldu.
03 Mart 2023
ver.di sendikası toplu ulaşımda greve gitti. @shutterstock

Almanya’da hizmet sendikası ver.di tarafından başlatılan grevler sebebiyle toplu taşıma felç oldu. Almanya’nın en kalabalık eyaletlerinden yedisinde otobüs ve tren seferleri yapılmadı. Yerel ulaşımın felç olduğu kentlerde grevler uyarı grevi şeklinde yapıldı. Grev şimdilik bir gün sürecek. Özel ulaşım şirketleri greve katılmıyor. Köln, Münih, Stuttgart, Frankfurt, Düsseldorf ve Essen gibi büyük kentlerde ulaşımda büyük aksamalar oldu.

Grev yapılan eyaletler arasında Kuzey Ren-Vestfalya, Bavyera, Baden-Wuerttemberg, Hessen, Aşağı Saksonya, Saksonya  ve Rheinland-Pfalz eyaletleri yer aldı. Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde hemen hemen tüm kentlerde grev yapılırken, diğer eyaletlerde seçilmiş kentlerde greve gidildi. ver.di sendikası bu eyaletlerde de kademeli bir grev artışına gidilebileceğini açıkladı.

ver.di sendikası grevlerle kamu alanında çalışanların ücretlerinin artırılması için toplu pazarlık görüşmelerini etkilemek istediğini bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş