Toplum

Nezaket ve Sabır Sembolü Ahmet Habip Işıklar Ağabey Hakka Uğurlandı

Almanya’nın Köln kentinde Müslümanların nezaket ve hizmetleriyle tanıdığı IGMG’nin öncülerinden olan Ahmet Habip Işıklar hakka kavuştu. Işıklar Köln Bocklemünd Mezarlığına defnedildi.
03 Mart 2023
Ahmet Habip Işıklar ağabeyin cenaze namazını IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün kıldırdı.

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan, Müslümanlar arasında nezaket ve sabrı ile tanınan, İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatlarının öncülerinden Ahmet Habip Işıklar rahmet-i rahmana kavuştu.

Ahmet Habip Işıklar için aynı zamanda kurucusu olduğu ve uzun yıllar hizmet yaptığı Fatih Camii’nde anma merasimi yapıldı ve cenaze namazı kılındı. Cuma günü öğle vakitlerinde de Köln Bocklemünd Mezarlığına defnedildi.

Hayır ve Hizmetlerini Gizli yapardı

Ahmet Habip Işıklar’ın cenaze namazını kıldıran İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, pek çok İslamî hizmette öncü olmasına rağmen hiçbir zaman kendisini önde göstermemeye gayret ettiğini, yaptığı hizmetleri ve hayırları gizli ve rızaen lillah yaptığını söyledi. Kendisi ile 10 yıl hac hizmetlerinde beraber çalıştıklarını anlatan Ergün, bu hizmetleri karşılığında hiçbir ücret almadığı gibi hediye de kabul etmediğini söyledi ve Ahmet Habip Işıklar’ı “Adam gibi bir adamdı.” şeklinde tarif etti.

Hiç Kimsenin Kendisinden Şikayeti Olmadı

IGMG Hac Hizmetlerinde Ahmet Habip Işıklar ile birlikte çalışan Ömer Benli de Ahmet Habip Işıklar’ı “Çok sessiz, hiçbir şeye karışmaz, nazik ve aynı zamanda ağzı da çok dualı idi.” diyerek anarken, IGMG eski Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan da “Müminler arasında elinden ve dilinden kimsenin zarar görmediği, kendisi de eliyle diliyle kimseye zarar vermeyen bir kimse idi. İyi bir teşkilat adamı, iyi bir muvahhid idi. Biz buna şahidiz.” cümleleri ile anlattı. Yavuz Çelik Karahan teşkilatımızın öncülerinden rahmetli Dr. Zeynel Abidin ve Akgün Erbakan ağabeyle birlikte ilkler arasında olduğunu da hatırlatarak “Onların ahiret arkadaşlığına avdet eyledi.” dedi.

Ne Dedikodusu Ne Çekişmesi Ne De Kavgası Vardı

Yine teşkilatın ilk kurucuları arasında yer alan Hasan Damar da, Ahmet Habip Işıklar’ın babası Muhibullah hoca ile bu teşkilatın ilk kuruluşunda hizmetleri olduğunu, hizmetlerinden her hangi bir şahsinin beklentisi hiç olmadığını, her şeyi yapan ama hiç te önde görünmemeye gayret eden birisi olduğunu söyledi. Damar özetle “Ahmet ağabeyi tarif etmeye sözlerim yetmiyor. Ama o adam gibi bir adam, Müslüman gibi bir Müslümandı. Ne dedikodusu, ne çekiştirmesi ne de bir kavgası oldu. Allah kendisinden razı olsun, mekânı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş