Toplum

Almanya’da Lise Bitirme Sınavları Bu Sene de Kolay Olacak

Almanya’da 16 eyaletten 14’ü lise bitirime sınavlarında kolaylık sağlanacağını açıkladı. Hessen eyaleti henüz karar vermezken sadece Rheinland-Pfalz eyaleti sınavların normal şekilde kolaylık sağlanmadan yapılacağını açıkladı.
05 Mart 2023
@shutterstock

Almanya’da pandemi sürecinde okullarda eğitimin tam olarak verilememesi sebebiyle bu senede lise bitirme sınavları (özellikle abitur) kolaylaştırılacak. Ülkedeki 16 eyaletten sadece Rheinland-Pfalz eyaleti sınavların normal bir şekilde yapılacağını, sınav süresinin uzatılması ya da soruların kolaylaştırılması gibi bir uygulamaya gidilmeyeceğini açıkladı.

Rheinland-Pfalz eyaleti, bu sene okullardaki eğitimin pandemi dönemindeki gibi aksamadan yürütütüdüğü gerekçesi ile kolaylık sağlanmayacağını açıkladı.

Hessen eyaleti ise sınavların nasıl yapılacağına henüz karar vermedi. Geriye kalan 14 eyalette sınavlarda kolaylık sağlanacak. Kolaylık bazı eyaletlerde sınav sürelerinin uzatılması ile, bazı eyaletlerde ise daha az soru veya soruların kolaylaştırılması ile şeklinde gerçekleşecek.

Almanya’da Hauptschule, Realschule, Gesamtschule ve Gymnasium olarak bilinen okullarla birlikte meslek okullarını bitirme sınavlarının gelecek seneden itibaren normal şekle döneceği bildirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş