Gündem

Belçika, Türk ve Suriyeli Afetzedelere Vize Kolaylığı Sağlayacak

6 şubatta Türkiye’de Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde mağdur olanlara Avrupa ülkelerinden vize kolaylığı geldi. Belçika, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacak.
Talha İnam
10 Mart 2023
@shutterstock

Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu deprem felaketinden sonra özellikle Avrupa ülkelerinde yakınları olanlara vize kolaylığı getirilirken, bu ülkeler arasına Belçika da katıldı.

DEPREMZEDELERE ÖNCELİK VERİLECEK

İltica ve Göçten sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor, Yabancılar Dairesine deprem bölgelerinde yaşayanların vize başvurularının öncelikli olarak ve mümkün olan en kısa sürede işleme konulması talimatını verdi.
Nicole de Moor “Herkes yıkıcı depremin görüntülerini gördü. Birçok Belçikalının etkilenen bölgelerde ailesi var ve onları evlerinde ağırlayarak akrabalarına yardım etmek istiyorlar” dedi.

Nicole de Moor, “Belçika’da şu an için bir dayanışma dalgası görebiliriz” diyerek, bu kolaylığın amacının vize almak için gereken süreyi kısaltmak olduğuna vurgu yaptı. Bakan amacın 3 ay süren bu prosedürleri bir kaç hafta sürmesini sağlamak olduğuna değindi.

ŞU AN İÇİN BİR TARİH YOK

Bakanın bu açıklamasına rağmen Konsoloslukların bürokratik engelleri ortadan kaldırmadığı ve normal vizelerde başvuru sahiplerinden istenilen belgeleri talep ettikleri ortaya çıktı. Her şeyi enkaz altında kalan kişilerin bu belgelere ulaşması zaman alacağından vizenin hızlı bir şekilde verilmesi zor görünüyor.

Vize başvurusu yapacaklar olanlar arasında Belçika’da akrabaları olan ya da Belçika’da bulunan ancak evleri felaketten etkilendiği için geri dönemeyen felaketzedeler de var.

Belçika Dışişleri Bakanı ise başvuruların işleme konulması için bir zaman dilimi vermeyi kabul etmedi. Bakan “Mümkün olduğunca çabuk. Bu başvuruların sayısına bağlı” ifadelerini kullandı.

Sosyalist Parti Milletvekili Özlem Özen de aynı koşullarda 90 günden daha kısa süreli vize almanın kolaylaştırılması için hükümete çağrıda bulundu.(fk)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş