Gündem

SunExpress Online Check-in Zorunluluğu Getirdi

SunExpress hava yolları 26.03.23 tarihinden itibaren Türkiye dışına yapılacak olan uçuşlarda yolculara online check-in zorunluluğu getirdi.
11 Mart 2023
@SunExpress

SunExpress hava yolları ile uçanlar 26 mart 2023 tarihinden itibaren online check-in yapmak durumda kalacaklar. SunExpress’ten yaıplan açıklamada,  online check-in yapmayan yolculardan havalimanında kişi başı ve her istikamet başı 5 € tahsil edileceği bildirildi.

Uçuş için online check-in işlemi yapılamadığı durumlarla diğer bazı istisnaî hallerde hava alanında ücretsiz check-in işlemi yapılacak.

Online Check-in Şu Şartlarda Mecburi Değil

Online check-in zorunluluğu şu şu şartlar için geçerli olmayacak:

13.03.2023 tarihinden önce rezerve edilmiş ve uçuş tarihi 26.03.2023 veya daha sonra olan yurt dışı uçuşlarında,
• Türkiye iç hat uçuşlarında,
• Ücretsiz havalimanında check-in işleminin dahil olduğu SunPriority satın alınmış veya SunPremium bilet tarifesi seçilmesi durumunda,
• Tek başına seyahat eden 5 ila 12 yaş arası çocuklar (refakatçisiz yolcu) için,
• Hareket kabiliyeti kısıtlı ve/veya havalimanında özel hizmet almaya ihtiyaç duyan yolcular için,
• Kabinde evcil hayvanı ile seyahat eden yolcular için.
• Grup rezervasyonu yaptıran yolcular için.

Oline Check-in Yapılsa da Basılı Biniş Kartı Gereken Hava alanları

Öte yandan SunExpress check-in yapılsa bile bazı hava alanlarında elektronik  biniş kartı kullanılmayacağını, hava alanında basılı biniş kartı aınması gerektiğini bildirdi. Bu hava alanları şu şekilde açıklandı:

Filibe (PDV), Tiflis (TBS), Budapeşte (BUD), Erbil (EBL), Beyrut (BEY), Üsküp (SKP), Dubai (DXB) ve Dubai El-Mektum Uluslararası Havalimanı (DWC).

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş