Gündem

Almanya’da Çocuk Cinayeti Sonrası Tartışmalar Büyüyor

Almanya’da 12 ve 13 yaşında iki çocuğun, 12 yaşındaki Luise’yi öldürmelerinin ardından serbest kalmaları ülkede gündem konusu oldu.
16 Mart 2023

Almanya’da gündem çocuk cinayeti. 12 ve 13 yaşında iki çocuğun, 12 yaşındaki Luise’yi bıçaklayarak öldürmelerinin ardından serbest kalmaları ülkede yeni gündem konusu oldu. Kanunen 14 yaşın altında oldukları için herhangi bir ceza almayan iki çocuk büyük tartışmalara neden oluyor. Buna göre internet üzerinden konuyla ilgili başlatılan imza kampanyasında, 12 bini aşkın kişi, ceza ehliyeti yaşının 14’ten 12’ye indirilmesi için imza attı. Buna göre Luise’yi öldüren diğer iki kişinin cezalandırılması isteniyor.

“ceza ehliyeti yaşı 12’ye düşürülmeli”

Kuzey Ren-Vestfalya Alman Polis Sendikası, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Polis memurları iş hayatında birçok kez 14 yaşından küçük çocukların suça karıştığına şahit oluyor. Bu noktada çocuklar her geçen gün daha dikkatsiz ve ve şiddetli oluyor.” diye kaydetti. Sendika, bu nedenle ceza ehliyeti yaşının 14’ten 12’ye düşürülmesi taraftarı. Fakat sendika bu noktada bu tür vakaların ayrıntılı bir incelemeye tabii tutulması gerektiğinin de altını çiziyor.

“ceza her daim son çare olmalı”

Aşağı Saksonya Kriminoloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Thomas Bliesener ise konuyu farklı değerlendirirken, ceza ehliyeti yaşının düşürülmesini gereksiz buluyor. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Bliesener, “Çünkü uzun vadede çocuklar ve gençler tarafından işlenen şiddet suçlarında artış söz konusu değil.” diye kaydetti. Bliesener’e göre ayrıca çocuklara cezanın her daim son çare olması gerektiğini savunuyor.

İki çocuk tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Freudenberg kasabasında hafta sonu arkadaşını ziyarete gittikten sonra eve dönüş yolunda kaybolan Luise’nin cesedi, ertesi gün ormanlık alanda bulunmuştu. Polis, Luise’nin bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etmişti. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan 12 ve 13 yaşlarındaki iki kız çocuğu cinayeti itiraf etmiş, olay Almanya’da büyük infiale yol açmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş