Gündem

Avrupa’da Müslümanlar “Buyrun Ben Müslümanım” Dedi

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından her sene yapılan “Buyrun, Ben Müslümanım” aksiyonu Almanya ile Fransa’da başarı ile yürütüldü. Yüzlerce insanla yüz yüze yapılan görüşmelerle İslam ve Müslümanlara dair sorulara cevaplar verildi.
19 Mart 2023

Avrupa’nın çeşitli kentlerinde İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) inisiyatifiyle “Buyrun Ben Müslümanım” aksiyonu yapıldı. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) inisiyatifiyle gerçekleştirilen etkinlik ile Müslümanlar, yaşadığı ülkedeki toplumla iletişime geçiyor, sohbet ediyor ve ön yargıları yıkıyor.

Almanya ve Fransa’da yapılan “Buyrun Ben Müslümanım” etkinliği ile Müslümanlar, yaşadığı ülkedeki toplumla iletişime geçiyor, sohbet ediyor ve ön yargıların ortadan kalkması için çabalıyor.

Fransa’da Paris’in Place de la République meydanında, yapılan “Buyrun Ben Müslümanım” etkinliği ile halkın İslam ve Müslümanlarla ilgili sorularına doğrudan Müslümanlar tarafından cevap verildi.

Almanya’da da Rhein-Saar Neckar ve Freiburg bölgelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde camilerin ziyaret edilmesi için de davetler yapıldı.

“Buyrun Ben Müslümanım” etkinliği çeşitli tarihlerde başka şehirlerde de düzenlenecek.

 

Farklı Kültürler Birbirini Tanımalı

Rhein Saar Neckar Bölgesindeki “Buyrun Ben Müslümanım” etkinliğine katılan bir ziyaretçi bu tür aksiyonların faydalı bulduğunu belirterek şunları söyledi: “Farklı ve çeşitli kültürlerin birbirlerini anlamak için bir araya gelerek müzakerede bulunmalarını her zaman doğru bulurum. Her kültürün kendine özgü bir yaşamı vardır. Bunun için de bizler bu farklı kültürleri bir araya getirmeye çabalamalıyız. Bunun ötesinde bir şey diyemem.”

“Buyrun, Ben Müslüman’ım” Aksiyonu Nedir?

Bu yıl dokusuncusu düzenlenen “Buyrun, Ben Müslüman’ım” sokak aksiyonu Müslümanların bulundukları şehirlerdeki insanlarla iletişimin güçlendirilmesi, karşılıklı olarak tanışıklığın artırılması ve ön yargıların ortadan kaldırılması amacıyla tertiplenen bir etkinlik. Etkinlikte gönüllü olan Müslümanlar, İslam ve Müslümanlara dair bilgiler içeren broşürler ve güller dağıtıyor; stantları ziyaret eden kişilerle bu konulara dair sohbet ediyorlar.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş