Gündem

Almanya’ya 12 İlave Seçim Sandığı Kuruldu

Almanya’da Aachen, Dortmund ve Bremen gibi büyük yerleşim birimlerinde yeni sandıklar kuruldu. Yeni kurulan ilave sandıklarda oy verme işlemleri 29 Nisan 2023 Cumartesi, 30 Nisan 2023 Pazar ve 1 Mayıs 2023 Pazartesi günlerinde yapılacak.
23 Mart 2023

Türkiye Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Türkiye dışında oy kullanacak seçmenler için sandık sayısını artırdı.

Sandıklar en çok, yine en çok yurt dışı seçim sandığının bulunduğu Almanya’da artırıldı. Almanya’da T. C. Başkonsolosluklarının bulunduğu kentlerdeki mevcut 14 sandığa ilaveten 12 sandık daha kuruldu.

Bu sandıklar, Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı diğer büyük kentlerde kurulacak. YSK Almanya’da yeni kurulan sandıkları şu şekilde açıkladı:

“Almanya’da Aachen, Bielefeld, Bremen, Fulda, Limburg, Mannheim, Saarbrücken, Dortmund, Siegen, Ulm, Regensburg ve Kiel.”

Bu yeni açılan sandıklarda oy verme işlemleri ise 29 Nisan 2023 Cumartesi, 30 Nisan 2023 Pazar ve 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü yapılacak. Oy kullanma saatleri, 09.00-18.00 olarak belirlendi.

Bu arada, Avusturya’da Innsbruck, Linz ve Graz; Fransa’da Orleans, Mulhouse ve Clermont-Ferrand; Belçika’da Hasselt, Danimarka’da Aarhus, Hollanda’da Eindhoven, İngiltere’de Leicester, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Güzelyurt, ABD’de Long Island ve South Jersey kentlerinde de ek sandıklar kuruldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş