Toplum

Deprem Bölgesinde Binlerce Kişi İlk İftarını Hasene Çadırlarında Açtı

Hasene’nin deprem bölgesinde kurduğu iftar çadırlarında binlerce kişi iftarını açarken, teravih namazları ise kurulan özel mescitlerde kılınıyor.
24 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, bölgede depremzedeler için yardım faliyeti yürüten İslam Toplumu Milli Görüş ve insani yardım kuruluşu Hasene, Ramazan ayında da vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması adına faliyetlerini yürütüyor.

Hasene, İslam Toplumu Millî Görüş koordinesi ile Türkiye’deki deprem bölgesinde Ramazan çadırları kurdu. Çadırlarda iftar veriliyor, namazlar kılınıyor ve çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Hasene Hatay İftar Çadırı

Hatay Hasene iftar çadırında 800-1000 kişi arasında yemek ikramı yapılıyor. Hem kadınlar hem de erkekler için de mescit kuruldu. Bu arada, gün boyu çocuklar için etkinlikler de düzenleniyor.

Çocuk etkinlikleri 4 profesyonel eğitimcinin nezaretinde gerçekleşiyor. Mobil fırında ise Ramazan ayı boyunca 4 bin – 7 bin arasında ekmek çıkarılıp depremzedelere ikram ediliyor.

Hasene Kahramanmaraş İftar Çadırı

Hasene, Kahramanmaraş’ta prefabrik bir mescit ve iftar çadırı kurdu. İftar çadırında 1000 kişiye yemek ikramı yapılıyor. Kadınlar için de ayrıca mescit yapıldı.

Ramazan ayı boyunca namaz kıldıracak iki imam-hatip ve vaiz de görev yapacak.

Hasene Adıyaman ve Malatya İftar Çadırı

Adıyaman’daki Hasene iftar çadırı büyük bir salon şeklinde dizayn edildi. İftar çadırında 2000 kişiye iftar ikramı yapılıyor. Kurulan mescitte de vakit namazları ile Teravih namazları binlerce yemek cemaatle kılınıyor.

Malatya iftar çadırında ise binden fazla kişiye yemek ikramı yapılıyor.

Teravih Namazı Kılındı

Öte yandan Hasene’nin Ramazan çadırlarında teravih namazı coşkusu da devam ediyor. İftar sonrası Hasene’nin mescit amaçlı kurduğu çadırlarda toplanan Müslümanlar teravih namazsını eda ettiler. (ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş