Dünya

İsrail Askerleri İstedikleri Zaman Filistinlilerin Evlerini Basabilecek

İsrail güçleri, her hangi bir arama emri olmadan Arap asıllı İsraillilerin evlerini "yasa dışı silah bulundurmak" iddiası ile istedikleri zaman arayabilecek.
02 Nisan 2023
@aa

İsrail parlamentosu, İsrail askerlerinin her hangi bir arama emri olmadan istedikleri zaman İsrail’de yaşayan Filistinlilerin evlerini arayabilmelerini yasalaştıran kanununu onayladı.

İktidar ve muhalefetteki sağcı milletvekillerinin oyları ile İsrail parlamentosunda üçüncü oylamada geçen yasaya göre polis veya askerler, her hangi bir arama emri olmadan Filistinlilerin evlerine istedikleri zaman baskın yapabilecekler.

Uluslararası siyasal gözlemciler, yasanın İsrail’in Arap asıllı vatandaşlarını sindirmeye yönelik olarak çıkarıldığını, yasayla Arap vatandaşlarının güvenlikleri İsrail asker veya polisinin iradesine bırakılmış olduğuna dikkat çekti.

Filistin ve Arap karşıtlığıyla bilinen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir tarafından parlamentoya sunulan yasa şimdilik bir yıl süreyle uygulanacak.

İsrail hükümeti kanunun yasadışı suç örgütleri ve bu örgütlerin elindeki silahlara el konulması amacıyla çıkarıldığını öne sürüyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş