Toplum

Yeni Müslüman Olan Kadınlar Kur’an-ı Kerim Öğrendi

CIMG Alpes Bölgesi Kadınlar Teşkilatı Kalem Kursları’na katılan yeni Müslüman kadınlar Kur’an-ı Kerim öğrendi ve Ramazan ayında okumaya başladı.
Mustafa Pala
02 Nisan 2023

Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi Kadınlar Teşkilatı (KT) tarafından organize edilen Kalem Kursları ilk programını başarıyla tamamladı. Kurslarda yeni Müslüman olan kadınlar Kur’an- ı Kerim okumayı öğrendi.

Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen yeni Müslüman kadınlar Ramazan ayı boyunca da Kur’an-ı Kerim okumaya devam ediyorlar.

Müslüman Cemaat YaŞamını görebiliyorlar

Bölge Kurumsal İletişim Başkanı Haviye Gurkan Kalem Kursları’nın, yeni Müslüman olan kadınların, kendilerini ait hissedebilecekleri, Müslüman cemaat yaşamını görebilecekleri bir ortam olduğuna dikkat çekti. Gürkan Kalem Kurslarını ayrıca, yeni Müslümanların da kendilerini bu ümmetin bir parçası olarak kabul edebilecekleri ve en önemlisi İslam dinini güvenilir kaynaklardan öğrenebilecekleri bir hizmet olduğunu söyledi.

Kursiyerler ile yapılan buluşmada söz alan Bölge Kadınlar Teşkilatı Başkanı Ayişe Yılmaz, katılımcıların Ramazan ayını ve Kur’an okumaya başlamış olmalarının tebrik etti.

Yılmaz ayrıca kurslarda eğitim hizmeti veren Rukiye Cuny ve Firdevs Sır’a de teşekkür ederken, gayretli öğrencileri de tebrik etti.

Türkçe Dil Dersleri de İstediler

Öte yandan Kalem Kursları’na katılarak Kur’anı Kerim öğrenen kursiyerlerin isteği üzerine kurslarda ayrıca Türkçe dil dersleri de verilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş