Toplum

Hasene Depremin Merkez Üssünde Konteyner Kent Kuruyor

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ve Hasene insani yardım derneği, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta konteyner kent kuruyor.
11 Nisan 2023
@camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş ve Hasene deprem bölgesindeki yaraların sarılmasına yardımcı olmaya devam ediyor.

Depremin ilk saatlerinden itibaren Hasene, yüzlerce yardım tırı ve dağıtım aracı ile gönüllü personelini bölgeye gönderdi. Hasene, aynı zamanda afet kriz yönetimi ve lojistik merkezinde çalışmalarına devam ederken mobil aşevinde çorba, sıcak yemek ve çay dağıtımı, mobil fırında günde binlerce ekmek üretimi ve dağıtımı yaptı.

Toplum | 8 Nisan 2023 Hasene, Deprem Bölgesinde Mikro Hayat Projeleri Başlatacak 8 Nisan 2023

AFAD BAŞKANI KONTEYNER KENTİ İNCELEDİ

Mobil klinikte 50’den fazla sağlık personeliyle depremzedelere ulaşan Hasene, ramazan ayında gerçekleştirdiği insani yardımlarlar ile depremzede vatandaşlara hizmetini sürdürdü. Şimdi ise asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta konteyner kent kuruyor.

Depremin psikolojik olarak yıkıcı etkisini giderebilmek için insani sorumlulukla çalışan Hasene’nin kurduğu konteyner kent, AFAD Başkanı Yunus Sezer tarafından da incelendi. Sezer, Hasene tarafından yapılan konteyner kentin oldukça güzel bir çalışma olduğunu ifade etti.

“BURADAN GİTMEYECEĞİZ”

Konteyner kent ile ilgili bilgi veren Hasene yetkilisi Yusuf Sarıoğlu, “Kahramanmaraşlılara bir söz verdik ve depremin etkisi bitene kadar sizinleyiz dedik. Depremzedeler kalıcı konutlarına yerleşene kadar hizmetlerimiz sürecek. Sağlık ocağımızı, rehabilitasyon merkezimizi getireceğiz. Konteyner kentimizde bulunan depremzedelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları ile biz ilgileneceğiz.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş