Almanya’da İftar Programına Katılan Belediye Başkanı: “Size İhtiyacımız Var”

Almanya’da İftar Programına Katılan Belediye Başkanı: “Size İhtiyacımız Var”

IGMG Delmenhorst Mevlana Camii, pandemiden dolayı iki yıl ara verilen geleneksel iftar programlarına bu yıl yeniden devam ediyor.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Delmenhorst Mevlana Camii, pandemiden dolayı iki yıl ara verilen geleneksel iftar programlarına bu yıl yeniden devam ediyor. Nurullah Keser’in başkanlığı altında Delmenhorst Mevlana Camii Gençlik Teşkilatı’nın üstlendiği iftar programına katılım yoğundu. İftar davetine Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Belediye Başkanı Petra Gerlach (CDU), Kent Konseyi üyeleri (Stadtrat) ve dini cemaatlerin temsilcileri katıldı. Gençler adına konuşma yapan Hafız Mehmet Emin Öksüz, Ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu, orucun sadece açlık olmadığını vurgulayarak, “Ramazan’da tartışmalardan uzak durmak gerekir. Bu mübarek ay, aynı zamanda ön yargıları yıkma ayıdır. Türkiye ve Suriye’de meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından paylaşmanın ne kadar büyük bir lütuf olduğunu bir kez daha anladık” ifadelerini kullandı.

ORUÇ SADECE AÇ KALMAK DEĞİLDİR”

İslam Federasyonu Bremen temsilcisi Ömer Faruk Çoban konuşmasında, yardım malzemeleriyle birlikte seyyar jeneratörlerin de olduğu dört tırın deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Çoban, “Geçtiğimiz günlerde İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü kutlandı. İslamofobi bu ülkede gündelik hayatta da göze çarpıyor. Örneğin, başörtüsü takmaya karar veren kadınlar kişisel ayrımcılığa maruz kalıyor. Ayrıca iş yerinde ve ev ararken de aynı dezavantaj devam ediyor” dedi.

DEPREM BÖLGESİNE DÖRT TIR MALZEME GÖNDERİLDİ

Konuşmasında Türkiye ve Suriye’deki depreme değinen Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, “Depremzedelere belediye meydanında yardım programı düzenlediği için Belediye’ye teşekkür ederim. Delmenhorst’ta yaşayan birçok vatandaşımızın depremzedeler ile aile bağları olduğunu biliyoruz. Sadece Bremen Delmenhorst bölgesinde afetzedeler için yaklaşık 500 bin Euroluk bağış toplandı” dedi.

MEVLANA CAMİİ TOPLULUĞUNUN GÜÇLÜ TOPLUMSAL BAĞLARI VAR

Delmenhorst Belediye Başkanı Petra Gerlach, kendi dini olan Katolik inancında da bir perhiz dönemi bulunduğunu söyledi. Başkan Gerlach, “Kozmopolit bir şehir olan Delmenhorst’un halkı iyi olan her şeyi takdir etmiştir. Mevlana Camii topluluğunun çok güçlü bir toplumsal bağlılığı var. Bu nedenle size ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı. Program, Mevlana Camii imamı Abdurrahim Güngör’ün okuduğu ezan akabinde oruçların açılması ile sona erdi. (c)