Toplum

Arefe Günü Avrupa’da da Kabristan Ziyaretleri Unutulmadı

Avrupa’daki Müslümanlar bayram arefesinde, kentlerindeki Müslüman mezarlıklarını ziyaret ederek dua etti.
20 Nisan 2023

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği Ramazan Bayramı öncesinde arefe günü Avrupa’da bulunan Müslüman mezarlıklarını ziyaret programları düzenledi.Mezarlık ziyaretlerinde, mezarlıklarda medfun olanlar için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Bremen Mezarlık Ziyareti

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği sorumlusu İbrahim Kaygısız’ın da katıldığı Bremen’in Osterholz Müslüman Mezarlığı ziyaret programına yoğun bir katılım oldu. Çevredeki Müslümanlar mezarlığa gelerek okunan Kur’an-ı Kerim-i dinledi ve sonra da dua etti.

İslam Toplumu Millî Görüş Bremen Bölge Başkanı Ekrem Kömürcü, bu kabristanların Müslümanların da artık bu beldeleri anayurt edindiklerinin bir göstergesi olduğunu belirttiği konuşmasında, kabir ziyaretlerinin Peygamber efendimizin bir sünneti olduğuna dikkati çekti.

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği sorumlusu İbrahim Kaygısız da “Vatan edindiğimiz bu topraklarda bayram öncesi kabir ziyareti geleneğimizi sürdüreceğiz.” dedi ve kabristanda medfun olarak Allah’tan Rahmet diledi. Kaygısız ayrıca, Almanya’da müstakil bir Müslüman mezarlığı bulunmamasını eleştirdi.

Köln Mezarlık Ziyareti

Köln’deki Mezarlık ziyaretine İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt ile birlikte bölge yönetim kurulu üyeleri ve Köln’de medfun kişilerin yakın akrabaları iştirak etti. Ziyarette Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Ziyarette IGMG’nin organizasyonunda önemli görevler ifa eden Akgün Erbakan’ın kabri de ayrıca ziyaret edildi.

Herne Mezarlık Ziyareti

Herne’deki Müslümanlar da kentin güney kesiminde yer alan Müslüman mezarlığını ziyaret etti. Ziyarette İslam Toplumu Milli Görüş Herne 2 Camii İmam Hatibi Bilal Keskin hoca dua yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş