Gündem

İslam Dünyası Ramazan Bayramı’nı İdrak Ediyor

Bir ay boyunca oruç tutan dünya Müslümanları, bugün de Ramazan Bayramı sevincini yaşıyorlar. Müslümanlar güne Bayram Namazı kılarak başladı.
21 Nisan 2023

İslam dünyası bir Ramazan Bayramı’nı daha idrak ediyor. Dün kabristanları ziyaret ederek geçmişleri için rahmet dileyen ve dua eden Müslümanlar bugün de bayram namazını kılarak güne başladı.

İslam Dünyasında olduğu gibi Avrupa’da da Müslümanlar camilere sabah namazından itibaren akın ederek bayram namazı kıldılar ve dua ettiler. Müslümanlar namaz sonrasında da kucaklaşarak birbirlerinin bayramını tebrik etti.

Müslümanlar, bayramın en önemli özelliği olan ana-baba, aile, akraba ve dost ziyaretleri ile bayram sevinci yaşadı.

“Ramazan Bayramı, Almanya’daki En Önemli Bayramlardan Birisi”

Dünya liderleri de Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Tebrik mesajı yayımlayan liderler arasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da yer aldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ramazan Bayramı’nın Almanya’daki en büyük dinî bayramlardan biri olduğunu ifade eden Steinmeier ülkedeki Müslüman ailelerin Ramazan’ı tevekkül ve tefekkür içinde geçirdiklerini ve şimdi de bayramı kutlayacaklarını belirtti.

Ergün: “Bayramda Sorumluluklarımızı Hatırlayalım”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün de Ramazan Bayramı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı. “Ramazan Bayramı hem insanlara hem de tabiata karşı sorumluluklarımızı tekrar hatırlamak için iyi bir fırsattır.” diyen Ergün özellikle IGMG camiasının Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerle gösterdiği dayanışmayı övdü.
Bu ramazan ayında cami cemiyetlerindeki bilinçlenmenin daha görünür olduğunu vurgulayan Ergün, Ramazan Bayramı’nın camilerde çevre bilincini iyice kökleştirmeye vesile olacağını belirterek “İsraf etmemeye, sürdürülebilir ürünler kullanmaya ve atık miktarını en aza indirgemeye devam edeceğiz. Yaratılış sorumluluğumuzun farkında olup, yaptıklarımıza ve yapmadıklarımıza bu doğrultuda yön verirsek, umuyoruz ki Allah Teâlâ’nın hoşnutluğuna ereriz.” dedi.

“Maalesef Cemaat Saflarında Göremediklerimiz Var”

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) Sözcüsü Murat Gümüş de Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik etti. Gümüş, daha önceki yıllarda cemaatle namaz saflarında yer alan bir kısım Müslümanların vefat etmesi sebebiyle bu Ramazan’da cemaate katılamamasının hüzün verici olduğunu belirtti. Gümüş bu arada, diğer dinî cemaatlerle kamu ve sivil toplum temsilcilerinin Müslümanların iftar davetlerine katılmasının toplumsal diyalog açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş