Gündem

Almanya’da Irkçı Saldırı: Başörtülerini Çekiştirip Tekmelediler!

Almanya’da iki başörtülü genz kıza ırkçı saldırı yapıldı. Saldırganların, genç kızların başörtülerini çekiştirip çıkarmaya çalıştığı ve defalarca tekmelediği aktarıldı.
05 Mayıs 2023
@shutterstock

Almanya’da ırkçı saldırılar hız kesmiyor. Son olarak Almanya’nın Dessau-Rosslau kentinde ırkçı kişiler, iki başörtülü Müslüman kıza saldırdı. Savcılıktan yapılan açıklamada, genç kızların yapılan saldırıda hafif yaralandığı aktarıldı.

mağdur kızların yaşı 14 ve 15

Başörtülerinin çekiştirilmesiyle birlikte 14 ve 15 yaşında olan kızların yere sürüklendiği kaydedildi. Irkçı kişilerin genç kızlara arkadan saldırdığı ve daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştığı ifade edildi.

olayla ilgili şahitler aranıyor

Savcılık, saldırının ırkçı motifli olduğu tahmininde bulunurken, olayla ilgili şahitlerin arandığı aktarıldı. Saldırganların, arkasında beyaz bir yazının olduğu kapşonlu siyah kazaklarının olduğu belirtildi. Ayrıca koyu renkte eşofman altı ve spor ayakkabının olduğu da gelen bilgiler arasında.

geçtiğimiz yıl 569 saldırı düzenlendi

Almanya’da geçtiğimiz yıl Müslüman ve camilere 569 saldırı düzenlendi. Bu saldırılar ağırlıklı olarak aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirildi. İşlenen suçlar arasında, internet üzerinden kışkırtma, tehdit mektupları, şahsi saldırılar ve mal tahribatı yer alıyor. Saldırılarda 25 kişinin yaralandı ve sadece bir fail tutuklandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş