Gündem

Avusturya İslam Cemaati: “Müslümanlarla İlgili Yanıltıcı Araştırmalara Son Verilsin”

Avusturya İslam Cemaati, Ednan Aslan yönetimindeki bir araştırmaya, yanıltıcı ve önyargıları besleyici olması bakımından karşı çıkarken, Eğitim Bakanı Martin Polaschek ile Viyana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebastian Schütze de araştırmaya karşı tavır koydu.
12 Mayıs 2023
@shutterstock

Avusturya İslam Cemaati IGGÖ, Viyana Üniversitesi İslami İlahiyat Araştırmaları Enstitüsü’nden Ednan Aslan tarafından Müslüman öğrenciler hakkında başlatılan bir araştırmayı eleştirdi. Avusturya İslam Cemaati, araştırmanın yanıltıcı, yönlendirici ve Müslümanlara karşı ön yargıları pekiştirici mahiyette olduğunu ifade ederek “Böyle bir araştırmanın yerine, bilimsel ve gerçek verilere dayalı bir araştırmanın yapılması gerekir.” açıklamasında bulundu.

Eğitim Bakanı Desteklemiyor

Viyana Üniversitesi İslami İlahiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün “Avusturya’da İslami Din Eğitiminin Etkileri” başlığı ile yürüttüğü çalışmaya Avusturya Milli Eğitim Bakanı Martin Polaschek ile Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sebastian Schütze de tavır koydu.

Projeden sadece medyadan haberdar olduğunu söylen Eğitim Bakanı Martin Polaschek şahsen buna benzer araştırmaları reddettiğini söyledi. Polaschek araştırmaların çocukların kişisel haklarına saygı duyularak ve profesyonellik çerçevesinde yapılması gerektiğini ifade ederken, Viyana Üniverstesi Rektörü Prof. Dr. Sebastian Schütze araştırma hakkındaki eleştiriyi ciddiye aldıklarını açıkladı.

Avusturya İslam Cemaati Bilimsel Araştırmaları Destekleriz

Avusturya İslam Cemaati Okul İşleri Başkanı Carla Amina Baghajati eğitim bakanı ile rektörün araştırmaya mesafeli durmasını memnuniyetle karşıladı. Baghajati, “Bilimsel her türlü araştırmaya taraftarız. Müslüman gençleri zan altına sokacak olan ve ahlakî açıdan da problemli araştırmalar yerine, ön yargılardan uzak bilimsel araştırmaların nasıl yapılacağının da ortaya konulması gerekmektedir.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş