Gündem

“562 Bin NSU Dosyasının Yanlışlıkla Silinmesi Makuldür”

Almanya’da 8’i Türk ve bir de Alman polisi olmak üzere 10 kişiyi öldüren NSU terör örgütüne ait 562 bin dosyanın polis bilgisayarından yanlışlıkla silinmesi makul bulundu.
17 Mayıs 2023
@shutterstock

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Kişisel Bilgileri Koruma Dairesi Başkanı Prof. Dr. Thomas Petri, terör örgütü NSU’ya ait dosyaların eyalet emniyet müdürlüğü bilgisayarlarından yanlışlıkla silindiği yolundaki ifadeleri inandırıcı bulduğunu açıkladı. NSU terör örgütü 8’i Türkiye kökenli birisi de Alman polisi olan 10 kişiyi katletmişti. Öldürülen bir Yunanistanlı da Türk zannedilerek öldürülmüştü.

Bavyera Eyalet Meclisi NSU Araştırma Komisyonu’nun sorularını cevaplandıran Eyalet Kişisel Bilgileri Koruma Dairesi Başkanı Prof. Dr. Thomas Petri, polislerin bilgilerin yanlışlıkla silindiğini mantıklı bulduğunu, ancak, bu silme işleminden kimin sorumlu olduğunun bilinemeyeceğini açıkladı.

Petri ayrıca, polislerin NSU dosyalarının bilgisayara kaydedilip kaydedilmediğini de bilmediklerini öne sürerek, NSU dosyaları üzerindeki şüphelerin daha da artmasına yol açmış oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş