Toplum

Almanya’da Müslüman Mezarlıkları Çoğalıyor

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde belediyeler İslami usullere göre defin için daha fazla yer açmayı planlıyor. Bazı kentlerde Müslüman mezarlıkları oluşturulmaya başlandı, diğer bölgelerde ise hazırlıklar devam ediyor.
24 Mayıs 2023

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde belediyeler İslami usullere göre defin için düğmeye bastı. Bazı kentlerde buna uygun mezarlıklar oluşturulurken, eyaletlerin diğer şehirlerinde de planlamalar devam ediyor.

mevcut durumda memleketlerine gönderiliyorlar

Mevcut durumda Brandenburg eyaletinde vefat eden Müslümanlar ya memleketine gönderiliyor ya da Berlin’deki Müslüman mezarlığına defnediliyor. Brandenburg’ta ise hali hazırda Teltow-Fläming’de bulunan Orman Mezarlığı’nda 15 kişilik yer mevcut. Bu mezarlığa şu ana kadar 6 kişi defnedildi.

potsdam’da 100 kişilik yer bulunuyor

Potsdam’daki Yeni Mezarlık’ta da İslami usullere göre defin için 100 kişilik yer bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Potsdam Belediye Sözcüsü Markus Klier, “Mezar alanının genişletilmesi şu an için gerekli değil, zira mevcut mezarlıklar yeterli alan sunuyor.” diye kaydetti.

Cottbus’ta da çoğaltılacak

Cottbus’ta ise şu ana kadar bir İslami defin olurken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Berlin-Brandenburg Belediye Başkanı Yardımcısı Andreas Dieckmann, “Bu alanda belediyelerimiz özellikle İslam ülkelerinden Almanya’ya göç eden Müslümanların çoğalması nedeniyle daha fazla Müslümanın defnedilme durumunu göz önünde bulunduracak.” diye kaydetti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş