Gündem

Almanya’da 5 Ay Önce Karakolda Ölen Afrikalının Sanık Değil Mağdur Olduğu Açıklandı

Almanya’nın Braunschweig kentinde polis karakolunda hayatını kaybeden Afrikalı Mamadou Bah’ın, aynı zamanda tutuklandığı olayın mağduru da olduğu ortaya çıktı.
26 Mayıs 2023
@shutterstock

Almanya’nın Braunschweig kentinde yılbaşında polis tarafından tutuklanan ve daha sonra karakolda aldığı yaralar sebebiyle hayatını kaybeden Afrikalı Mamadou Bah’ın tutuklandığı olayın mağduru olduğu ortaya çıktı.

Mamadou Bah, Braunschweig’daki bir lokantada olay çıkardığı gerekçesi ile tutuklanmış, daha sonra da tutuklandığı karakolda hayatını kaybetmişti.

“Mağdur Ama Tutuklu”

Mamadou Bah’ın hayatını kaybetmesini araştıran Braunschweig savcılığı, 5 ay sonra, Gine asıllı Mamadou Bah’ın aslında aynı zamanda tutuklandığı olayın da mağduru olduğunu tespit etti.

Braunschweig savcılığı, olaylarla ilgili olarak incelediği video kayıtlarında, Mamadou Bah’ın olay çıkaran ve göz yaşartıcı kullanan kişi olmadığını da ortaya çıkardı.

Lokantadaki tanıklar ve olayda yaralanan kişiler Mamadou Bah’ın göz yaşartıcı sprey kullandığını iddia etmişlerdi.

“Polisin Gerekçesi: Uyuşturucu Almıştı”

Bu arada, olayla ilili olarak polisin Mamadou Bah’ın uyuşturucunun etkisinde ne yaptığı belli olmayan bir kişi olması sebebiyle göz altına alındığını iddia etmesi da taratışmalara neden oldu. Doktorlar ve avukatlar, polisin iddiasında yer aldığı gibi uyuşturucunun etkisiyle haraket edemeyecek birisinin karakola değil doğrudan hastaneye kaldırması gerektiği eleştirisinde bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş