Toplum

Bu Yaz Uçuşlarda Yeni Dönem: El Bagajına Ek Ödeme Geliyor!

Bu yaz uçuşlarda katı kuralların olacağı yeni dönem başlıyor. Özellikle Sunexpress gibi ekonomik hava yolları şirketlerinde el bagajları için ek ödeme zorunlu olacak.
01 Haziran 2023
@Shutterstock

Bu yaz havayolu ile seyahat etmek isteyen vadandaşları yenilikler bekliyor. Özellikle ekonomik hava yollarında katı kurallar geliyor. Buna göre küçük valiz veya spor çantası ile uçağa binmek isteyen yolculardan ek ödeme talep edilecek.

vakit kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor

Bazı hava yollarının sadece koltuk altına sığacak bagajlara  müsade vereceği ifade edildi. Yeni uygulamayla birlikte uçak kabininde valiz ve el çantalarının fazlalığı nedeniyle oluşan sıkışıklık ile vakit kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

sunexpress de başlattı

Türkiye kökenlilerin yoğun olarak kullandığı Sunexpress uçakları da bu uygulamaya geçti. Lufthansa ve Türk Hava Yolları’nın ortak şirketi olan SunExpress “Sun Light” tarifesiyle büyük bagajlar veya daha büyük el bagajları için ek ücret talep ediyor.

eurowings’te 10 euro

Eurowings’te ise hali hazırda el bagajları birkaç yıldır ek olarak 10 Euro’ya mal oluyor. Bu hava yolu şirketinde küçük el bagajı koltuğun altına sığmalı ve bir dizüstü bilgisayarın yerleştirilebileceği küçük bir sırt çantasından daha büyük olmamalı.

easyjet’te de sadece ek ücret karşılığında dahil edilebiliyor

Easyjet’te de el bagajı sadece ek bir ücret karşılığında dahil edilebiliyor. Yolcular ya yaklaşık sekiz avro karşılığında daha fazla bacak boşluğuna sahip bir koltuk ya da flexi ücretli bir bilet (tek yön 11 avrodan başlayan fiyatlarla) ayırtmalıdır.

wizzair 25 euro talep ediyor

WizzAir hava yolu şirketinde de küçük el valizleri için 25 Euro ücret alınıyor. Bunun haricinde diğer hava yolu şirketlerinde olduğu gibi sadece ön koltuğun altına sığan çanta ve valizlerin girmesine izin veriliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş