Fransa’da Aşırı Sağcı Saldırısı: 4 Kişi Yaralandı

Fransa’da Aşırı Sağcı Saldırısı: 4 Kişi Yaralandı

Fransa’da çevreci topluluk ‘Soulevement de la Terre’in feshedilmesine karşı düzenlenen gösteride, aşırı sağcılar göstericilere saldırdı. 

Fransa’nın Lyon kentinde dün akşam düzenlenen protestoda, aşırı sağcıların çevreci göstericilere saldırması sonucu 4 kişi yaralandı. Fransız basınındaki habere göre, çevreci topluluk “Soulevement de la Terre”in feshedilmesine karşı çıkanlar, dün akşam Lyon’da gösteri düzenledi.

[post-refarans id=”44862″ taraf=”sol”]

Çöp bidonlarını ateşe verdiler

Gösteride, çöp bidonları ateşe verilirken, otobüs duraklarının camları kırıldı. Onlarca aşırı sağcının göstericilere saldırması sonucu 4 kişi yaralandı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, dün Bakanlar Kuruluna “Soulevement de la Terre”in fesih kararını sunmuştu.

Aşırı sağcı grup göçmen çocukları da tehdit etti

Mayıs ayında da düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi için çağrı yapan aşırı sağcı grup, Paris’te 400’den fazla reşit olmayan refakatsiz göçmenin kaldığı okula e-posta ve sosyal medya aracıyla mesajlar atarak çocuk göçmenleri tehdit etmişti.

“Utopia 56” isimli yardım kuruluşu, okulda kalan refakatsiz çocuk göçmenlerin durumuna ilişkin son bir ayda gönderilen 16 e-postaya rağmen Fransız yetkililerin bu durumu görmezden geldiğini iddia etti. (aa,c)