AfD: “Döner, Pizza ve Baguette Yasaklansın!

AfD: “Döner, Pizza ve Baguette Yasaklansın!

Almanya’da aşrı sağ, göçmen ve İslam karşıtlığı ile tanınan Almanya için Alternatif Partisi AfD, Alman yemek kültürünü değiştirdiği gerekçesi ile döner ve pizzanın yasaklanmasını istedi.

Almanya’da,  kamuoyu yoklamalarına göre iktidardaki Sosyal Demokrat Parti SPD’yi  geçerek ülkenin ikinci büyük partisi konumuna gelen aşrı sağ, göçmen ve İslam karşıtlığı ile tanınan Almanya için Alternatif Partisi AfD, Alman yemek kültürünü değiştirdiği gerekçesi ile döner ile pizza ve Baguette ekmeğinin yasaklanmasını istedi.

RTL’de yayımlanan bir habere göre, “Yabancı yemek kültürünün Almanya’da yeri almadığını” ileri süren Afd’li politikacı Alexander Jungbluth, 2024 Evrupa Parlamentosu seçimlerine Rhenland-Pfalz birinci adayı olarak katılacak. Seçilmesi halinde Avrupadaki tüm kentlerde “Çok Kültürlülük Saçmalığını” sona erdirecek politikalar için çalışacağını söyleyen Afd’li politikacı Alexander Jungbluth, her yemeğin kendi ülkesinde kalması gerektiğini, “Almanya’da Alman, Fransa’da Fransız, İtalya’da da İtalyan kültürü olması lazım.” sözleriyle sürdürdü.

Haberi veren RTL yorumunda, “Anlaşılıyor ki, döneri Türkiye’de yiyeceğiz, Almanya’da ise sirkeli beyaz lahana turşusu.” ifadelerini kullandı.