Gündem

Hasene Fas Depremi İçin Acil Yardım Heyeti Gönderiyor

Hasene yardım derneği Fas’ta meydana gelen deprem için acil yardım çağrısı yaptı. Hasene bölgeye ayrıca acil yardım heyeti gönderiyor. Heyet ilk önce acil ihtiyaçları karşılayacak.
09 Eylül 2023

Hasene Uluslararası insani yardım derneği, Fas’ta meydana gelen deprem felaketi için acil yardım çağrısında bulundu. Hasene Fas’a ayrıca acil ihtiyaçların karşılanması için maddi yardım götüren bir heyet gönderecek.

Deprem sonrasında nasıl yardım yapılabileceğinin değerlendirmesini yapan Hasene yönetim Kurulu, ilk olarak Acil Yardım Fonu’ndan maddi yardım götürülmesi kararı aldı. Yardımı 5 kişilik bir heyet götürecek. Deprem mağdurlarının acil ihtiyaçlarının giderilmesini organie edecek olan ilk heyet, Fas’taki acil ihtiyaçları tespit edecek ve yardımların koordinesini yapacak.

Hasene Deprem Arama ve Kurtarma Fas’a Yönlendirildi

Hasene’nin içinde doktorlarle sağlık görevlilerinin de yer alacağı Deprem Arama ve Kurtarma ekibi de Fas’a yönlendirildi. Arama ve Kurtarma Ekibi, enkaz altından kurtarma ve yaralılara tıbbî yardım hizmeti verecek.

Yardımlar Organize Ediliyor

Hasene merkezi, Fas Kızılayı ve diğer insani yardım kuruluşları ile birlikte depremzedelerin acil ihtiyaçlarının temini için çalışmalara başladı.

Depremzedelerin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için su ve diğer gıda temininin organezisinin yanı sıra, yaralıların temel tıbbi ihtiyaçları da temin edilecek.

Barınmak için acilen Türkiye’den 900 barınma çadırı da Fas’a gönderilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş