Gündem

Fransa’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle 400’den Fazla Kişi Öldü

Fransa'nın 52 vilayetinde 11-26 Ağustos'ta etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle beklenenden yaklaşık 400 "fazladan ölüm" kayıtlara geçti.
14 Eylül 2023
@aa

Fransa Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, 11-26 Ağustos’ta sıcak hava dalgası, nüfusun yüzde 46,3’ünün yaşadığı 52 vilayeti etkisi altına aldı. Ülkede, söz konusu tarihlerde beklenilenden neredeyse 400 “fazladan ölüm” meydana geldi. Hayatını yitirenlerin çoğunu, 75 yaş ve üstü kişiler oluşturuyor.

Gündem | 22 Ağustos 2023 Fransa’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Bazı Bölgelerde Kırmızı Alarm Verildi 22 Ağustos 2023

Sıcaklıklar rekor kırdı

Ülkede Ağustos ayında yüksek sıcaklıklar nedeniyle 50 bölgede turuncu alarm verilmişti. Fransız Meteoroloji İdaresi, bu bölgelerde yangın riskine karşı uyarıda bulunmuştu. Fransız hükümeti de Paris, Lyon ve Marsilya kentleri dahil sıcaklıkların etkili olduğu bölgelerdeki tren istasyonlarında ücretsiz su hizmeti vermeye başladığını duyurmuştu.

Sıcaklığa bağlı ölümler arttı

Avrupa’da 30 Mayıs-4 Eylül 2022 döneminde 61 bin 672 kişinin sıcaklığa bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği, en çok ölümün İtalya, Yunanistan, İspanya ve Portekiz’de görüldüğü kaydedildi. Ölümlerin sadece küçük bir kısmının sıcak çarpmasından kaynaklandığı, çoğunlukla sıcak havanın, vücudun kalp ve akciğer hastalığı gibi mevcut sağlık sorunlarıyla baş etmesini önleyerek ölüme yol açtığı ifade edildi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş