Toplum

“Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması Kur’an Saldırılarına En Güzel Cevap Olacak”

İslam Toplumu Millî Görüş İrşad Başkanlığı’nın organize ettiği Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nın 35’incisi 14 Ekim Cumartesi günü Bielefeld Stadthalle’de düzenlenecek. IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, yarışmayla ilgili Camia Haber'e konuştu.
11 Ekim 2023

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) İrşad Başkanlığı’nın her sene düzenli olarak tertip ettiği Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nın 35’incisi 14 Ekim Cumartesi günü Bielefeld Stadthalle’de düzenlenecek. Binlerce Kur’an sevdalısının katılımıyla gerçekleşecek olan yarışma yarışma 10-13 ve 14-18 yaş grupları arasında yapılacak. Yarışmayla ilgili IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç Camia Haber’e konuştu.

“kardeşlerimizi bu atmosferi yaşamaya davet ediyorum”

Celil Yalınkılıç, yarışmanın bu sene Bielefeld’de 14 Ekim’de saat 14:00’te düzenleneceği bilgisini verirken, “Bu yıl da yine 2 bin 500 insanımızı bekliyoruz. Bütün kardeşlerimizi bu atmosferi yaşamaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Kur’an’a saldırılara cevap niteliğinde olacak

Yalınkılıç ayrıca Avrupa’nın farklı ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılarla ilgili de konuşurken, “Onlara verebileceğimiz en güzel cevabımız, bu 2 bin 500 kişilik salonu doldurmak ve Kur’an-ı güzel sesleriyle terennüm eden bu gençlerimizi elbette dinlemek olacaktır.” diye kaydetti.

“Kur’an sevdalısı olan herkesi davet ediyoruz”

Kur’anı bu yönü itibariyle bir kez daha gündeme getireceklerinin altını çizen Yalınkılıç, “Kur’an sevdalısı olan herkesi bu programda birlikte olmaya davet ediyoruz.” diye ekledi.

@Camiahaber

finalde 8 yarışmacı olacak

Yarışmaya katılacak öğrenciler yıl boyunca farklı elemelerden geçerek finalde yarışmaya hak kazandılar. Öncelikle kendi yaşadığı şehrin şube elemelerinde başarılı olan öğrenciler, sırasıyla bölge ve bölgelerarası elemeleri başarıyla tamamladılar. Bölgelerarası elemeler Avrupa’nın dört ayrı bölgesinde yapıldı.

Yarışmada 10-13 yaş grubunda final yarışmalarına katılma hakkını IGMG Hamburg Bölgesi’nden Abdullah Sheikh, Doğu Fransa Bölgesi’nden Ahmet Buğday, Linz Bölgesi’nden Emin Tayyip Özalp ve Hessen Bölgesi’nden Ensar Yahya Karahan kazandı. 14-18 yaş grubunda ise Hamburg Bölgesi’nden Abdullah Morine, Güney Hollanda Bölgesi’Nden Furkan Vural, Linz Bölgesi’nden Mert Öztürk ve Rhein-Neckar-Saar Bölgesi’nden M. Furkan Özsağlam finallere katılmaya hak kazandı.

imam hatiplik sertifikaları takdim edilecek

Avrupa 34. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nda ayrıca imam hatiplik sertifikalarını almaya hak kazanan yeni genç imam hatipler programda tanıtılacak. Yarışmada görev alacak jüri üyeleri ise Kur’an üstadı hocalardan oluşturuldu. Jüri başkanlığını IGMG Kur’an Eğitimi ve Hafızlık Sorumlusu Gürsel Turhan’ın yapacağı ekip şu isimlerden oluşuyor: Kurra Hafız Gürsel Turhan, Kurra Hafız Hasan Kara, Kurra Hafız Abdulkadir Şehidoğlu, Kurra Hafız Abdurrahim Süleyman.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş