Almanya’da Aylık 300 Euro’luk İş Kurma Desteği

Almanya’da Aylık 300 Euro’luk İş Kurma Desteği

Almanya’da çalışmayan vatandaşlardan iş kurmak isteyenlere devlet, aylık 300 Euro ile destek oluyor.

Almanya’da çalışmayanların sayısı artarken, şirketlerdeki kötüleşen maddi koşullar da vatandaşları farklı yollara yönlendiriyor. Buna göre Almanya’da hükümetin yeni iş kuracak olan çalışmayanlara yönelik devlet desteğine vatandaşlar ilgi gösteriyor.

15 aya kadar destek mümkün

Söz konusu destek kapsamında, kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara aylık 300 Euro finansal destek sağlanıyor. Hak sahipleri 15 aya kadar yardım alabiliyor.

hem işsizlik parası hem 300 euro destek

Destek alma hakkına sahip olanlara ilk 6 ay işsizlik parası da aynı şekilde ödenmeye devam ederken, yine 6 ay boyunca iş kurmaları kapsamında aylık 300 Euro maddi destek sağlanıyor. Geri kalan 9 ayda ise kurulan işin söz konusu kişinin geçimine yetmesi durumunda 300 Euro’luk yardım devam ediyor. Fakat bu dönemde işsizlik parası ödemeleri durduruluyor.

belirli şartları var

Destek programından faydalanabilmek için çalışmama ve işsizlik parası hakkına sahip olma şartı bulunuyor. Avrıca planlanan işe uygun teknik yeterlilik ve iş konseptinin sürdürülebilir olması gibi şartlar bulunuyor. İgili olan vatandaşların Alman iş Ajansı’na (Arbeitsamt) başvurması gerekiyor.(bb)