Toplum

Almanya’da İşe Başlamayanların Vatandaşlık Parası Kesilecek

Almanya’da hükümet, vatandaşlık parası alanların kendilerine verilen işi kabul etmemesi durumunda ödemeyi kesme kararı aldı. Yeni bütçede hava ulaşım vergisi de artırıldı. Biletlere zam gelecek.
08 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya’da hükümet, muhalefetin sert tepkisine yol açan vatandaşlık parası ile ilgili yeni kararlar aldı. Hükümet ayrıca, vatandaşlık ödeneği alan ve mesleklerinde eğitimini ilerletmek isteyenlerin de 75 Euro’luk ek ödeneğini kesti. Ancak, mesleki eğitim sonrasında diploma alınması durumunuda 75 Euro’luk ek ödenek ödenmeye devam edecek.

Yeni bütçe kanun tasarısı, İş Ajanslarına, kendilerine sunulan işleri kasti olarak kabul etmeyen ve vatandaşlık parası alan kişilerin ödemelerini yapmamaları yetkisi veriyor.

Bütçe krizi sonrasında hazırlanan ikinci bütçe yasa tasarısına göre, vatandaşlık parası alanların, kendilerine sunulan işleri kabul etmemeleri halinde 2 ay kadar ödemeleri kesilecek.

Hava Ulaşım Vergisi Artırıldı, Biletler Zamlanacak

Yeni bütçe kanun tasarısıyla hava ulaşım vergisi de artırıldı. Vergiyi ilgili havayolu şirketleri ödeyecek. Ancak, havayolu şirketleri kendilerinden istenen bu vergileri zam olarak yansıtabilecekler. Yasaya göre, şu anda yolcu başına 15 Euro 53 Cent olan havayolu ulaşım vergisi 70 Euro 83 Cent’e yükselecek. Bu da yolcu biletlerinin otomatik olarak zamlanması anlamına geliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş