Toplum

Berlin’de Müslümanlar İçin Mezar Yeri İhtiyacı Daha da Attı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Müslümanlar için mezar yeri ihtiyacı her yıl daha da büyüyor. Eyalette Müslümanlar için yılda 2000 mezar yerine ihtiyaç duyuluyor
08 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan Müslümanların yaşadıkları yerde defnedilme istekleri giderek artarken, eyaletteki kabristanlıklarda Müslümanlar için daha fazla mezarlık yerleri ihtiyacı da büyüyor. Yaşlı Müslüman nüfusun artmasına paralel olarak gelişen mezarlık yeri ihtiyacının karşılanması da zorlaşıyor.

Berlinde 11 Müslüman Mezarlığı Bulunuyor

Berlin’de kabristanlıklardan sorumlu bakanlık olan Çevre Senatörlüğünün verilerine göre eyalette Müslümanların cenazelerini İslamî esaslara göre defnedebileceği 6 eyalet, 5 de protestan klisesine ait mezarlık bulunuyor.

Yılda Müslümanlar İçin 2 Bin Mezarlık İhtiyacı Oluştu

Yapılan tespitlere ve göre Berlin’de defnedilmek isteyen Müslümanların sayısında artış gözlenirken, eyalette Müslümanlar için yılda ortalama 2 bin mezar yeri ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

DİTİB Şehitlik Camii Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gür, bu Ekim ayında Berlin’in Mitte ilçesindeki protestan kabristanlığında Müslümanlar için 750 mezar yeri tahsis edildiğini bildirdi. Bu arada Neukölln’de 500, Pankow ile Wedding’de de 672 mezar yeri bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş