Gündem

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach Aile Hekimleriyle Buluştu

Almanya’da aile hekimleri, bürokratik işlemlerin azaltılması ve ücretlerinin artırılması için Federal Sağlık Bakanı Lauterbach ve sağlık sigortaları temsilcileri görüştü.
09 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya’da aile hekimleri çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ödemelerin önceden belirlenmiş fiyatlara göre yapılması uygulamasından vaz geçilmesini istedi. Ali hekimleri ayrıca muayenehanelerin bürokratik işlemlerle uğraşmasının önüne geçilmesini istedi.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ile buluşan aile hekimleri, verdikleri çeşitli hizmetler için hastalık sigortaları tarafından belirlenen ücretlerin artırılmasını da istedi.

Sağlık bakanlığı yetkilileri ise bu yönde çalışmalar yapıldığını ve sigortalar tarafından yapılacak olan ödemelerin ücret üst sınırını yükselteceklerini açıkladı. Bu yükseltmenin ne kadar olacağı ise bildirilmedi.

Aile hekimleri toplantısına sağlık sigortalarının temsilcileri de katıldı. Aile hekimleri, koalisyon hükümetinin verdiği sözü tutarak sigortalar tarafından yapılan ödemelerin üst sınırının yükseltilme sözünün icraya konulmasını gündeme getirirken Sağlık Bakanı Lauterbach daha önce, aile hekimlerine yapılan ödemlerin artırılmasına karşı çıkmıştı.

Muayenehane Başına Ortalama Net Gelir 336.000 Euro

Öte yandan Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin 2021 yılı için yaptığı istatistiklere göre ülkede ülkedeki doktor muayenehanelerinin yüzde 70’inden fazlası gelirlerinin yasal sağlık sigortalarından karşılıyor. Bu istatistiğe göre muayenehanelerin ortalama yıllık geliri 756 bin Euro olarak tespit edilirken, 420 bin Euro da masrafları oldu. Böylece muayenehanelerin yıllık net gelirleri 336 bin Euro oldu.

Ancak, bu net gelirden doktorların emeklilik ve sağlık sigortası ödemelerinin yanı sıra alınacak olan yeni tıbbi malzeme ödemelerinin de düşülmesi gerekiyor.

Yine aynı istatistiğe göre, Almanya’daki muayenehanelerin yarısının yıllık geliri sadece 464 bin Euro. Sadece personel giderlerinin düşürülmesi sonrasında kalan yıllık net gelir ise 233 bin Euro.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş