Gündem

Almanya’da Eski Sol Parti Lideri Sahra Wagenknecht Yeni Partisini Kurdu

Almanya’da Sol Parti’den ayrılan Sahra Wagenknecht, "Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW)" isimli partisini kurdu. Parti ilk olarak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılcak.
09 Ocak 2024

Uzun yıllar Almanya Sol Parti (Die Linke) liderliğini yapan Sahra Wagenknecht, parti ile yollarını ayırdıktan sonra şimdi yeni partisini kurdu. Yeni partinin adı “Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW)” oldu.

Berlin’de partinin kuruluşunu açıklayan Sahra Wagenknecht, partı eş başkanı olarak yine Sol Parti eski liderlerinden Amira Mohamed Ali’nin getirildiğini bildirdi.

İlk Olarak Avrupa Parlamentosu Seçimlerine Katılacak

Yaptığı basın toplantısında partisinin ilk olarak Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacağını bildiren Sarah Wagenknecht, ayrıca bu yıl Saksonya, Thüringen ve Brandenburg eyaletlerinde yapılacak seçimlere katılacağını da açıkladı.

Planı Olmayan Bir Hükümet

Sara Wagenknecht Almanya’daki mevcut koalisyon hükümetini “planı olmayan bir hükümet” olarak tanımladı. Bu yüzden Almanya’daki siyaset altyapısını kökten değiştirmek üzere hazırlandıklarını bildiren Wagenknecht, 2025 federal seçimleri için özel bir parti programı da açıklayacaklarını ifade etti.

“Sahra Wagenknecht İttifakı” içinde Sosyal Demokrat Parti’den ayrılan Düsseldorf eski Belediye Başkanı Thomas Geisel gibi isimler de bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş