Gençlik

Avusturya’da Müslüman Üniversitelilerden “Socialweek” Programıyla Topluma Katkı

Avusturya’da Interkulturelle Studentenvereinigung Wien (Çok Kültürlü Üniversiteliler Birliği Viyana),  “Socialweek” programıyla, çevre temizliği ve kan bağışı gibi çeşitli toplumsal faaliyetlerde bulundu.
10 Ocak 2024
@Camiahaber

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Müslüman üniversitleliler, çevre temizliği ve kan bağışı gibi çeşitli faaliyetlerle topluma katkı sağladı. Interkulturelle Studentenvereinigung Wien – ISV’nin (Çok Kültürlü Üniversiteliler Birliği Viyana ) “Socialweek” programı kapsamında genç üniversiteliler, beş gün boyunca faaliyette bulundu.

@Camiahaber

“Topluma Katkı Sağlamaktan Gurur Duyuyoruz”*

Bu etkinlikler, çevre temizliğinden yemek dağıtımına, bakımevi ziyaretinden kan bağışına kadar geniş bir yelpazeyi kapsadı. ISV Başkanı Muhammed Ali Ayer, programın önemine vurgu yaparak, “Bu etkinliklerle amacımız, toplumumuza ve çevremize pozitif bir etki bırakmak oldu. Birlikte dua etmek, çevre temizliği yapmak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak ve kan bağışlamak gibi faaliyetlerle topluma katkı sağlamaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

@Camiahaber

Socialweek Programı Detayları:

İlk Gün: Mezarlık Ziyareti ve Dua

Müslüman mezarlığı ziyaret edilerek UKBA Cenaze İşleri Derneği ile birlikte dua edildi. Vefat edenleri anma yanı sıra, Filistin’deki kardeşler için dualar gerçekleştirildi.

İkinci Gün: Çevre Temizliği

Stadt Wien MA48 işbirliği ile 15. Viyana bölgesinde çevre temizliği yapıldı. Sechshauserstraße üzerinde gerçekleşen etkinlikle çevre koruma bilincini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı.

Üçüncü Gün: Yemek Dağıtımı:

Hasene Derneği işbirliğiyle Viyana genelinde muhtaç insanlara yemek dağıtımı yapıldı. Sıcak çorba, ana yemek ve tatlı içeren öğünler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Dördüncü Gün: Bakımevi Ziyareti:

Pflege Simmering’de gerçekleştirilen bakımevi ziyaretinde, güller ve peygamber efendimizin hadisleri ile Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle moral destek sağlandı. Wiener Gesundheitsverbund ile yapılan işbirliği, yaşlıların gönüllerini hoş tuttu.

Beşinci Gün: Kan Bağışı:

Rotes Kreuz Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, programın final gününde kan bağışında bulunularak topluma sağlık konusunda önemli bir katkı sağlandı.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş