Gündem

Almanya’da Yoğun Kar Yağışı Uçak ve Tren Seferlerini İptal Ettirdi

Almanya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi. Buzlanma nedeniyle yollarda çok sayıda kaza meydana geldi.
17 Ocak 2024
Almanya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi. @shutterstock

Almanya’nın orta, batı ve güneybatısında etkili olan yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle bazı uçuşların yapılamadığı, otoyollarda çok sayıda kaza meydana geldiği bildirildi.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), özellikle ülkenin orta ve güneyinde yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma beklendiğini açıkladı.

Gündem | 17 Ocak 2024 Almanya’yı Buz Kesti: Okullar Kapandı! Birçok Bölge Tehlikede! 17 Ocak 2024

Yüzlerce uçuş iptal

Yoğun kar yağışı nedeniyle Münih Havalimanı’ndaki 254 uçuş iptal edilirken Frankfurt Havalimanı’nda öğle saatlerinden itibaren uçuşların yapılamadığı belirtildi. Havalimanında planlanan bin 47 uçuşun 570’si yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edildi.

Alman Demir Yolları Deutsche Bahn (DB), hava koşullarından dolayı bazı tren seferlerinin iptal edildiğini, hava koşullarından dolayı tren seferlerinde gecikmeler olabileceğini duyurdu.

Yollar buz pistine döndü

DWD, Baden-Württemberg ve Bavyera, Rhineland-Pfalz, Saarland, Hessen’in büyük bir kısmı ve Kuzey Ren Vestalya eyaletlerinin bir bölümü için soğuk, şiddetli kar yağışı ve aşırı buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

Sabah saatlerinden itibaren ülkenin batı ve güneybatısında başlayan soğuk ve yağışlı hava, yolların kayganlaşmasına neden oldu. Baden-Württemberg, Bavyera ve Saarland eyaletlerinde, otoyollarda oluşan buzlanma nedeniyle çok sayıda kaza kayda geçirildi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş