Gündem

Almanya’da Camilere Gönderilen Tehdit Mektupları Arttı

Almanya'da camilere gönderilen tehdit içeren mektupların İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlayan saldırılarından bu yana arttığı bildirildi.
18 Ocak 2024
@camiahaber

Almanya’da camilere gönderilen İslam ve Müslümanlara yönelik hakaret içerikli tehdit mektupları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından sonra daha da arttı.

Köln’de genel merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesindeki ayrımcılıkla mücadele kurumundan yapılan açıklamada, 1 Ocak’tan bu yana Almanya’daki camilere yönelik çok sayıda hakaret ve tehdit içeren mektup ve elektronik posta gönderildiği belirtildi.

“Her gün tehdit içerikli elektronik posta gönderiliyor”

Açıklamada, en son Dinslaken’deki DİTİB Selimiye Camisi’ne hakaret içeren ve ırkçı mektup gönderildiği ifade edildi. Öte yandan, yılbaşından bu yana Köln Merkez Camisi’ne ırkçı ve tehdit içeren 17 elektronik posta gönderildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, “Her gün Müslüman karşıtı içerikler almak cemaatleri derinden endişelendirmektedir.” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, bu durumun polise intikal ettirildiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Uyum koordinatörleri görevlendirilecek

Yetkililerden yapılan açıklamada, tehdit mektupları dolayısıyla mağdur olan camilere ve cami cemaatine emniyet müdürlükleri tarafından yardım edileceği, emniyet müdürlükleri bünyesinde bulunan mağdur danışma merkezleri ile uyum koordinatörlerinin danışmalarda bulunmak üzere görevlendirileceği de ifade edildi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş