Gündem

Almanya’da Aşırı Sağa Karşı Gösteriler Devam Ediyor

Almanya’da yarı sağa karşı geçen hafta başlayan gösteriler devam ediyor. Gösterilere Protestan ve Katolik kiliseleri de destek verdi.
19 Ocak 2024

Almanya’da siyasal olarak da güçlenen ve milyonlarca göçmeni sürgün planı yapan aşırı sağa karşı gösteriler devam ediyor. Aşırı sağa karşı gösterilere Almanya’nın iki büyük kilisesi de destek verdi. Protestan kilisesi, etnik milliyetçiliği “Tanrı’yı tokatlamak” olarak tanımladı.

Berlin, Hamburg ve Köln gibi göçmenlerin yoğunlukla yaşadığı büyük şehirlerden sonra önceki akşam Rheinland-Pfalz eyaletinin başkenti Maniz’de de aşırı sağa karşı gösteri yapıldı. Gelecek günlerde yine büyük şehirlerde gösteriler tekrarlanacak.

Aşırı Sağa Karşı Ayağa Kalkma Zamanı

Mainz’daki gösteriye Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı sosyal demokrat Malu Dreyer de katıl. Dreyer katılımcılara da hitap etti. Malu Dreyer “Toplu sürgün isteyen aşırı sağa karı ayağa kalkma zamanı” dedi.

Kiliseler De Gösterileri Destekliyor

Almanya için Alternatif ve Hristiyan Demokrat Birliği mensuplarının da katıldığının tespit edildiği göçmenleri sürgün planı yapan aşırı sağa karşı gösterileri Almanya’nın iki büyük kilisesi de destekledi.

“Irkçılık ve Etnik Milliyetçilik Tanrı’yı Tokatlamaktır”

Protestan Kilisesi Sinod Meclisi Başkanı Anna-Nicole Heinrich, “Aşırı, ırkçı ve etnik milliyetçi tutumlar Tanrı’ya tokat atmaktır” değerlendirmesi yaptıktan sonra açık ve hoşgörülü bir toplum için yapılan eylemlere katılma çağrısında bulundu.

Heinrich, ayrıca milyonlarca insanı sınır dışı etme planlarını “demokrasinin vicdansız düşmanları” olarak tanımladı.

Köln kentinideki aşırı sağa karşı yapılan gösteriye 20 bini akın kişi katılmıştı.

“Popülist Çözümlerin Esiri Oluyoruz”

Katolik kilisesi de aşırı sağa teki gösterdi. Doğu Almanya’dan sorumlu Katolik piskoposlar ortak bir çağrıda bulunarak, endişelerini dile getirdi.

“Göçmenlerin ve destekçilerinin sınır dışı edilmesine ilişkin kaba fanteziler toplumumuzun temel değerlerini yansıtmıyor.” denilen ortak çağrıda, siyasetçilere de eleştiri getirildi. “Pek çok insan artık siyasi kararları anlayamıyor, kendilerini güvende hissetmiyor.” ifadeleri kullanılan ortak çağrıda, popülist açıklamaların ve görünüşte basit çözümlerin esiri olunmaması istendi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş