Gündem

Fransa’da Çiftçilerden Hükümetin Tarım Politikasına Tepki

Fransa'nın güneyindeki Toulouse kentinde hükümetin tarım politikası ve zorlu hayat koşullarına tepki gösteren çiftçiler, otoyolu ulaşıma kapattı.
19 Ocak 2024
Fransa'da bir araya gelen yüzlerce çiftçi, hükümetin tarım sektörüne ilişkin politikalarına tepki gösterdi. @aa

Fransa’nın Toulouse kentinde bir araya gelen yüzlerce çiftçi, hükümetin tarım sektörüne ilişkin politikalarına tepki gösterdi. Üretim maliyetlerinin artışı ve destek ödemelerinin yetersizliği nedeniyle kar elde edemediklerini dile getiren çiftçiler, otoyolu trafiğe kapattı.

“Destek ödemeleri yetersiz”

Ulusal basındaki haberlere göre onlarca çiftçi, dünden bu yana kentin güneyindeki A64 otoyolunda eylem yapıyor. Zorlu hayat koşullarına tepki gösteren çiftçiler, samandan duvar örerek otoyolu trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle ulaşım aksarken valilik, bölgenin havadan dronlarla izlenmesine izin verdi.

Üretim maliyetlerinin artışı ve destek ödemelerinin yetersizliği nedeniyle kar elde edemediklerini dile getiren Fransız çiftçiler, bu durumu protesto etmek için mahsullerini yollara döktü.

“Gelirlerimiz düştü”

Hükümetin tarım politikasına tepki gösteren çiftçiler, su kaynaklarına daha kolay ulaşmayı talep etti. Ayrıca tarım bölgesinde yaşamalarına rağmen gelirlerinin çok düşük olmasından şikayet eden çiftçiler, ciddi çözümler sunulmadığı takdirde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Çiftçi eylemleri Avrupa geneline yayıldı

Avrupa Birliği’nde (AB) akaryakıt fiyatları, vergilerdeki artış ve destekleme ödemelerinin yetersizliği nedeniyle son dönemde Almanya’da da yoğun katılımlı çiftçi protestoları düzenleniyor.

Polonya’da da benzer taleplerde bulunan ve ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması isteyen çiftçiler ile kamyoncular haftalardır eylem yapıyor. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş