Gündem

Almanya Anayasa Mahkemesi, Vatan Partisi’nin Devlet Desteğini Kesti

Almanya’da Anayasa Mahkemesi anayasa karşıtı eylemleri sebebiyle Vatan Partisi’ne (Die Heimat) devlet tarafından yapılan ödemeleri durdurdu.
23 Ocak 2024

Almanya Anayasa Mahkemesi, anayasa karşıtı eylemleri sebebiyle ismi daha önce Almanya Ulusal Demokratik Partisi (NPD) olan Vatan Partisi’ne (Die Heimat) devlet tarafından partiye yapılan ödemenin durdurulması kararını onayladı.

Vergi Muafiyeti De Kalktı

Anayasa Mahkemesi ayrıca, partiye yapılan bağışlarla partinin diğer gelirlerinin vergi muafiyetini de kaldırdı.

Almanya Federal Meclisi, Federal Hükümet ve Eyaletler Meclisi 2017 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılma davası reddedilen NPD ve olası devam partilerin altı yıl süreyle parti finansmanından men edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi başvurunun anayasaya uygun olduğunu ve Vatan Partisi’ne 6 yıl boyunca kamu desteğinin yapılmaması başvurusunu onayladı.

En Son 2021 Yılında Devletten 370 Bin Euro ALdı

NPD ve yeni adıyla Die Heimat (Vatan Partisi) seçimlerde kamu desteği için gerekli oyları alamadığı için 2021 yılından bu yana herhangi bir devlet ödeneği alamadı. NPD en son 370 bin 600 Euro devlet yardımı almıştı. 2016 yılındaki Mecklenburg-Mecklenburg-Vorpommern eyalet seçimlerinde yüzde 3,02 oy alan partiye 1 milyon 100 in Euro’dan fazla para almıştı.

AfD’ye Uygulanabilir mi?

Bu arada Federal Anayasa Mahkemesi’nin kararının kimi siyasetçiler tarafından kapatılması tartışması başlatılan Almanya İçin Alternatif (AfD)için de uygulanıp uygulanamayacağı gündeme getirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş