Gündem

Almanya’da Bir Grup Erkek Müslüman Kadına Saldırıp Başörtüsünü Yırttı

Almanya’nın Elsterwerda kasabasında bir grup erkek, Müslüman biri kadına sözlü hakaretlerde bulunduktan sonra başörtüsünü yırttı.
23 Ocak 2024

Almanya’nın doğu eyaletlerinden Brandenburg eyaletine bağlı Elsterwerda kasabasında bir grup erkek, Müslüman bir kadına ırkçı hakaretlerde bulunduktan sonra kadının başörtüsünü yırttı.

Elsterwerda tren istasyonunda meydana gelen olayda ırkçı saldırganlar ayrıca, Müslüman kadına yardım etmek isteyen iki gence de saldırdı.

Olay sonrasında polis soruşturma başlattı. Polis, saldırıda Müslüman kadına yardım etmeye ve saldırganları engellemeye çalışan iki gencin yaralandığını bildirdi.

Gündem | 26 Aralık 2023 Almanya’da Camilere ve Müslümanlara Yönelik Saldırılar Arttı 26 Aralık 2023

Müslüman Kadını Koruyan İki Genci de Dövdüler

Saldırganlar, biri 18, diğeri de 20 yaşında olan ve Müslüman kadını korumaya çalışan iki genci de dövdü. Saldırganlar gençlere de hakaret etti.

Başlarından yaralanan iki genç daha sonra hastanede tedavi altına alındı. Olay sonrasında polis, ağır bedensel zarar, hakaret ve mala zarar verme gerekçesi ile soruşturma başlattı.

Saldırı Münferit bir vaka değil

Ekim ayı başından beri Almanya’da Müslümanlara karşı İslamofobik suçlarda endişe verici bir artış oldu. Kişilere karşı yapılan fiziki saldırıların yanı sıra hakaret, nefrete tahrik, mala zarar verme gibi eylemler çoğaldı.

Müslümanlara Karşı Suçlar Artış Gösterdi

Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırıların sayısı da yeniden arttı. Yılın ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre daha fazla saldırı kaydedildi. Almanya’da polis toplamda 686 İslamofobik saldırı kaydetti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş