Gençlik

IFW Gençlik Teşkilatı Binden Fazla Kişiyle Sabah Namazında Buluştu

Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı (IFW), Mescid-i Aksa Camii'nde geleneksel sabah namazı programını gerçekleştirdi. Programa, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün de katıldı.
Ramazan Koç
24 Ocak 2024

Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı (IFW), 21 Ocak 2024 Pazar sabahı Mescid-i Aksa Camii’nde geleneksel sabah namazı programını gerçekleştirdi. Sabah namazına takriben 1250’den fazla kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan IFW Gençlik Teşkilatı Başkanı İlker Argan, rekor bir katılım gerçekleştiğini belirterek, camiyi hınca hınç dolduran gençlere ve uzaktan yakından gelen tüm şubelere ve gençlere teşekkür etti.

“Örnek bir gençlik olmak istiyoruz”

Argan, “Bu program, gençlerimizin İslam’a olan bağlılığının, camiye olan sevgisinin, kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneğidir. Bizler, Allah’ın rızasını kazanmak için çalışan, hayatını İslam’a göre şekillendiren, topluma faydalı olan, örnek bir gençlik olmak istiyoruz. Bu yolda bize destek olan herkese minnettarız.” dedi. Argan ayrıca IFW Gençlik olarak 2025 Aralık umresini Bedir ashabının sayısı olan 313 gençle yapma hedefini gençlerle paylaştı ve şimdiden planlarına almaları için teşvikte bulundu.

“Gençliğimizi boşa harcamayalım”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ise, gençleri yoğun katılımdan dolayı tebrik ederek, gençlerin mutlaka şubelerde aktif görev almalarını ve Allah yolunda koşturmalarını tavsiye etti.

Ergün, “Gençlik, geçici bir dönemdir. Ölüm hakikatiyle her an karşı karşıya olduğumuzu unutmamalıyız. Bu dünyada yapacağımız her hayırlı iş, ahirette bize sevap olarak dönecektir. Bu nedenle, gençliğimizi boşa harcamayalım, değerlendirelim. Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor: ‘İki nimet vardır ki, insanların çoğu bunlardan gafildir: Sağlık ve boş vakit.’ Bu nimetleri fark edelim ve hayatımızı İslam’a uygun bir şekilde yaşayalım.” diye konuştu.

“Ölüm hayat kadar gerçek olan bir hadisedir”

Ölümün hayat kadar gerçek olduğunu söyleyen Ergün, “Bizim asıl yapmamız gereken huzuru İlahî’de mahcup olmayacağımız amelleri, işleri, fiilleri ve güzellikleri bu dünyada yapmaktır. ‘Elhamdülillah iyi ki bunları yapmışım.’ diyerek Allah’ın huzurunda hoşnut edilmeyi Allah hepimize ihsan etsin.” ifadelerini kullandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş