Toplum

Almanya’da Çocuk Parası Tartışması: Daha Fazla Yükseltilecek mi?

Almanya’da çocuk parası tartışmaları büyüyor. SPD ve Yeşiller çocuk parasının yükseltilmesini talep ediyor.
25 Ocak 2024
@Shutterstock

Almanya’da 2024 yılında da çocuk parası tartışmaları devam ediyor. Sosyal Demokratlar (SPD) ve Yeşiller partisi mevcut durumda 250 Euro olan çocuk parasının yükseltilmesini talep ediyor.

FDP yükseltilmesine karşı

Hür Demokratlar partisi (FDP) ise sadece çocuklarla ilgili vergiden muaf yıllık kazancın yükseltilmesini talep ediyor. FDP, çocuk parasının yükseltilmesi için herhangi bir neden görmediğini belirtirken, geçtiğimiz yıl bu miktarın zaten yeterince yükseltildiğini belirtiyor.

Gündem | 27 Eylül 2023 Almanya’da Çocuk Parası Sistemi Resmen Değişiyor: Yeni Dönem 2025’de Başlıyor! 27 Eylül 2023

“çocuk parası yükseltilmeli”

SPD ise hali hazırda yükseltilen çocuklarla ilgili vergiden muaf yıllık kazancın yeterli olmadığını savunuyor. Bu uygulamanın sadece yüksek kazançlı vatandaşlar için faydalı olduğunu belirten SPD, bu noktada sadece çocuk parasının yükseltilmesinin düşük kazançlılar için de fayda sağlayabileceğini savunuyor.

“orantılı şekilde yükseltilmeli”

Yeşiler Partisi Genel Başkanı Andres Audretsch de çocuk parasının yükseltilmesinden yana. Düşük ve orta kazançlıların daha fazla finansal rahatlamaya ihtiyaç duyduğunu belirten Audretsch, “Sağlıklı ve denenmiş çözüm olarak çocuk parası, çocuklara tanınan vergiden muaf yıllık kazançla orantılı şekilde yükseltilmeli.” diye kaydetti.

Almanya’da 2024 yılında çocuklara tanınan vergiden muaf yıllık kazanç sınırı 6 bin 612 Euro olarak belirlenmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş