Gündem

Almanya’da 25.000’den Fazla Kişi Aşırı Sağa Karşı Gösteri Yaptı

Almanya’da aşırı sağa karşı gösteriler devam ediyor. Çarşamba günü gösterilere 15 bini Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde olmak üzere 25 binden fazla kişi katıldı.
26 Ocak 2024
@aa

Almanya’da aşırı sağın göçmenleri toplu sürgün planınının ortaya çıkması sonrasında başlayan kitlesel gösteriler devam ediyor. Çarşamba günü yapılan gösterilere 15 bini göçmenlerin yoğunlukla yaşadığını Kuzey Ren Vestfalya eyaleti olmak üzere 25 binden fazla kişi katıldı.

Organizatörler hafta sonu için de gösteriler planladı. Hafta sonu yapılacak olan gösterilere daha fazla kişinin katılması bekleniyor.

Geçen Hafta 1 Milyondan Fazla kişi gösteri yaptı

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki gösteriler, Hagen, Siegen ve Mönchengladbach kentlerinde yapıldı.

Siegen kentindeki gösteri, AfD Siegen şubesinin yeni yıl kabul programını protesto etmek amacıyla düzenlendi.

Doğu eyaletlerinden Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Rostock kentinde düzenlenen gösterilere ise 9 bin 500 kişi katıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu, Almanya genelinde yüzbinlerce kişi aşırı sağa karşı ve demokrasiyi korumak için gösteri yapmıştı. Gösterilere toplamda 1 milyondan fazla kişinin katıldığı açıklandı.

Sürgün Toplantısını Correctiv araştırma merkezi ortaya çıkarmıştı.

Almanya‘da aşırı sağa karşı gösteriler, aşırı sağ tarafından göçmenlerin toptan sürgününün planlandığı toplantının , Correctiv araştırma merkezi tarafından ortaya çıkarılması üzerine başlamıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş