Gündem

Almanya’da Havalimanı Çalışanları Greve Gidiyor 

Almanya'da ücret konusundaki anlaşmazlık nedeniyle yarın yer hizmetleri çalışanlarının greve gideceği açıklandı.
31 Ocak 2024

Alman havalimanlarında fazla mesai ücretleri için daha yüksek rakamlar talep eden 25 bin güvenlik personeli greve gidecek.

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) Hamburg, Bremen, Hannover, Berlin, Köln, Düsseldorf, Leipzig, Dresden, Erfurt, Frankfurt-Main ve Stuttgart havalimanlarındaki havacılık güvenliği, yolcu kontrolü, personel ve mal kontrolü ile hizmet alanlarında çalışanlara perşembe tüm gün uyarı grevi çağrısında bulundu.

Grev tüm gün sürecek

Sendika’dan yapılan açıklamada, “Güvenlik personeli için yapılan üç toplu pazarlık turunda herhangi bir anlaşmaya varılamadığı için perşembe günü çeşitli ticari havalimanlarında tüm gün grev çağrısında bulunuyoruz.” denildi. Sendika, ülkenin en işlek havalimanları olan Frankfurt, Münih ve Berlin’de yolcu taşımacılığında aksaklıklar beklendiğini duyurdu.

Mesai ücretlerinin artılması talep ediliyor

Yaklaşık 25 bin güvenlik personelini temsil eden sendika, saat başına 2,80 euro ücret artışı ve fazla mesai ücretleri için daha yüksek rakamlar talep ediyor. Grevin ardından toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 6 ve 7 Şubat’ta başkent Berlin’de devam edileceği aktarıldı. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş