Toplum

Almanya’da 25 Yıl Önce Kaybolan Türk Kızı Bulunamıyor: “Umutlarımız Tükendi”

Almanya’da bundan tam 25 yıl önce Hamburg’ta “bakkaldan şeker almak” için evden çıkıp kaybolan Türk Kızı Hilal Ercan’ın izine hiçbir yerde rastlanamadı.
01 Şubat 2024

Almanya’nın Hamburg kentinin Lurup mahallesinde bundan tam 25 yıl önce, 27 Ocak 1999 tarihinde henüz 10 yaşındayken Türk kızı Hilal Ercan, bakkaldan şeker almak için çıktığı evine bir daha geri dönemedi. Hiçbir şekilde hiçbir yerde izine rastlanamayan Ercan’ın ailesi ise hala umutlu bekleyişini sürdürüyor.

“tüm çabalara rağmen bir şüpheli bulunamadı”

Hamburg Savcılığı sözcülerinden Liddy Oechtering, Ercan’ın kaybolma hikayesiyle ilgili, “1999 yılında kaybolan kız sadece adli makamları değil, tüm Hamburg’u etkiledi. Soruşturma hala devam ediyor. Tüm çabalara rağmen bir şüpheli bulunamadı. Nasıl kaybolduğuyla alakalı da hiçbir şey çözülmüş değil.” diye kaydetti.

“yaşadığıyla alakalı umutlarımız tükendi”

Aile, özellikle durumun çözülememesine üzüldüğünü belirtirken, abi Abbas Ercan, “Gidip ziyaret edebileceğimiz, dua edebileceğimiz bir mezarı bile yok.” diye kaydetti. Kardeşinin koruyucu, yardımsever ve cesaretli biri olduğunu hatırladığını söyleyen Abbas Ercan, kardeşinin yaşadığıyla alakalı umutlarının tükendiğini sözlerinme ekledi.

Gündem | 27 Mayıs 2022 Almanya’da 1600 Çocuk Kayıp 27 Mayıs 2022

“polis olayı çözmek için elinden gelen her şeyi yapıyor”

Polisle aralarının da düzeldiğini belirten Abbas Ercan, “O zamanlar polis tüm olanakları düşünüp, her olasılığın peşine düşüyordu. Bu ailemiz için tabii ki güzel değildi. Ayrıca hiçbir gelişme sağlayamadıkları için bazen gerilebiliyorduk. Fakat şu an polisle ilişkimiz iyi, ve onların bu olayı çözmek için elinden geleni yaptığına inanıyoruz.” diye konuştu.

ekim 2022’de detaylı arama yapılmıştı

Ekim 2022 tarihinde polis ve savcılık Hamburg Halk Parkı’nda detaylı bir arama yapmış, bu arama da sonuçsuz kalmıştı. Hamburg Savcılığı, ailenin söz konusu parkta ipuçlarının olabileceğini söylediğini ifade ederken, burada herhangi bir bulguya rastlanmadığı vurgulanmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş